Hellhookah mini veiklos 10-metį

Lietuvos Doom Metal duetas iš Vilniaus Hellhookah skaičiuoja savo veiklos dešimtmetį. Ta proga sausio 14 d. Vilniuje, kultūros komplekse „Sodas 2123“, įvyks griausmingas jubiliejaus koncertas. Kartu su Hellhookah scenoje pasirodys dvi vilniečių grupės – Stranguliatorius (Deathgrind) ir Alcotopia (Thrashing Speed).

Hellhookah – tai daugeliui puikiai pažįstamas Doom Metal duetas iš Vilniaus. Jų skambesys neabejotinai persmelktas senosios mokyklos metalo ir klasikinio roko muzikos, bet tuo pačiu jų skambesys ir atlikimo forma yra eksperimentali dėl savo minimalistinio formato. Kūrinių lyrika paremta gyvenimo patirtimis ir išbandymais, vizijomis, okultinėmis tematikomis. Per savo karjerą grupė yra sugrojusi kelias dešimtis pasirodymų daugiau nei 15 Europos valstybių. Su nepriklausomomis JAV įrašų kompanijomis NoSlip Records ir Olde Magick Records išleido 2 pilnos trukmės albumus „Endless Serpents“ (2016 m.) ir „The Curse“ (2020 m.). Šiuo metu Hellhookah dirba prie trečiojo albumo.

Stranguliatorius – tai jau daugiau kaip dešimtmetį gyvuojantis vilniečių Deathgrind sindikatas. Jų muzikoje persipina brutalūs Grindcore ir Death Metal garsai, lyrika pasižymi šokiruojančiomis, jautriomis visuomenei temomis, perteikiant jas per sarkazmo ir juodo humoro prizmę. Jų diskografiją sudaro trys pilnos trukmės albumai: ,,Išlikimo vadovas” (2017 m.), „Rope, Soap, Tabouret“ (2018 m) ir „Doctor‘s Orders: Do Not Touch!” (2021 m.).

Alcotopia – tai 2014 m. įsikūręs Thrashing Speed metalo kolektyvas iš Vilniaus, pasižymintis sunkiu, oldschooliško ir modernaus eksperementiškumo derinio skambesiu bei greitais ritmais. Grupė 2019 metais išleido savo debiutinį albumą ,,It Hits the Spot” ir šiuo metu dirba prie savo antrojo leidinio. Grupės kvietimas į renginį skamba taip: „Ateikit pajust kaip skyla žemė po jūsų kojom ir pasinerkit į skysto metalo pelkę, kurią pragaro vėjais nuo scenos atpūs Kalnų Karaliaus pasiųsti audiovizualinės orgijos pranašai“.

Durys: 19.00

Garsas: 21.00

Auka prie durų: 12 €

Vieta: Sodas 2123, Vitebsko g. 23, Vilnius