Akli dalinasi akustinio koncerto atgarsiais

Prieš kiek daugiau nei metus surengę sau neįprasto formato – akustinį – koncertą, dabar kauniečių post punk trio „Akli“ dalijasi šio koncerto atgarsiais – keturių gyvai atliktų dainų EP albumu.

„Mums tai buvo nauja patirtis, – pripažįsta grupės vokalistas ir dainų autorius Kristijonas Valančius. – auditorijos šiluma ir palaikymas sukūrė išskirtinę atmosferą, leidusią dainoms nuskambėti taip, kaip buvo parašytos akustine gitara jas kuriant.“

Pilnoje Šv. Mikalojaus Stebukladario cerkvėje grupė pasirodė žvakių apsuptyje, elektrines gitaras iškeitę į akustines, ir itin artimai bendraudami su auditorija. Valandos trukmės programoje nuskambėjo kūriniai iš dviejų „Akli“ albumų: „Taika“ ir „Refleksija“.

„Užtrukome metus ne atsitiktinai. Išleistas akustinių dainų EP žymi tam tikrą dviejų pirmųjų albumų etapo pabaigą. Šiuo metu dirbame ties trečiuoju albumu, kuriame atsiskleis nauji mūsų kūrybos keliai“, – sako K. Valančius.

Praėjus metams nuo akustinio koncerto, grupė kviečia prisiminti intymų pasirodymą ir išgirsti koncerto metu įrašytas dainas „Arčiau“, „Karma“, „Nuobodu“ ir „Taika“.

Artimiausias „Akli“ koncertas – Ukrainai paremti skirtas „Gatvės muzikos dienos“ organizatorių renginys „Vienu ritmu su Ukraina“ gegužės 17 d. „Downtown Forest“.