Sraigės Efektas pristato dvigubą singlą: gerbėjus nustebins kitoks skambesys

Alternatyvaus roko grupė „Sraigės Efektas“ pristatė pirmuosius kūrinius iš naujausio albumo „Klaidosklaida“, kuris pasirodys balandžio 18 d. Grupė išleido dvigubą singlą – kūrinius „Šviesos“ ir „Tamsos“, kurie pristato ir kitokį „Sraigės Efekto“ skambesį.

„Šviesos“ yra ko gero viltingiausia ir gražiausia mūsų daina, nešanti mintį, kad, nepaisant nepamirštamų prisiminimų ir patirčių, kartais tamsiai atrodančioje šiandienoje šviesa yra čia pat už kampo, tik reikia dėl jos pasistengti”, – kalbėjo grupės vokalistas Kristijonas Nenartavičius.

Grupė sako, kad tuo metu singlas „Tamsos“ – šokių daina, užduodanti klausimą, ar man tikrai jauku būti naktinėse miesto gatvėse ir linksmintis?

„Idėja atsirado ateiviškų pasibuvimų naktinėse Vilniaus gatvėse metu, kai stebi žmones ir jautiesi nesuprantantis, kodėl tai vyksta. Tačiau tai kartu ir traukia, kaip atradus naują gyvybės rūšį”, – sakė gitaristas Laurynas Kamarauskas.

Naujausias albumas, kuriame nugulė ir „Šviesos“ bei „Tamsos“, visas grupės gerbėjų pasiklausymo platformas pasieks balandžio 18 dieną. Jis taip pat bus prieinamas vinilo plokštelės formatu – ją jau galima iš anksto užsisakyti „Perspective Collective“ puslapyje.

„Kurdami šį albumą mes buvome geriausios savo versijos ir kaip žmonės, ir kaip muzikantai. Naujausias 8 dainų albumas – šio grupės etapo atspindys. Jame gerai atsiskleidžia mūsų laisvas ir ganėtinai platus požiūris į muziką.  Be to, kaip bebūtų ironiška, šitas melancholiškai liūdnas albumas gyvų pasirodymų metu turėtų klausytojams išskirti nemažai dopamino”, – kalbėjo K.Nenartavičius.

Gyvai naujuosius Sraigės Efekto kūrinius išgirsti bus galima Vilniuje, balandžio 21 d., kultūros komplekse „SODAS 2123“, bei Kaune – balandžio 28 d., kūrybinėje studijoje „Sinagoga Studio“.

Grupė „Sraigės Efektas“ per dešimtmetį trunkančią savo muzikinę kelionę buvo nominuota Metų alternatyvos kategorijoje M.A.M.A. apdovanojimuose, surengė koncertą, kuriam specialią choreografiją sukūrė šokėjai Mantas Stabačinskas ir Agnietė Lisičkinaitė, sukūrė nebylaus kino filmo „Haxan“ (1922 m.) garso takelį, rengė savo kūrybinių darbų parodas.

Grupė nuolat ieško savo unikalaus skambesio, kuris susideda iš subtiliai cituojamų įkvėpimų, skirtingų menų samplaikos bei ypatingos meilės kūrybiniam procesui.