“Sodas 2123” koncertuos post-punk socialistai Algiers

Tamsiojo post-punk žanro sąskambius kartu su industriniais garsais maišanti grupė „Algiers“ antrą kartą atvyksta į Lietuvą. Čia jie surengs išskirtinį pasirodymą SODAS 2123 erdvėje ir pristatys savo ketvirtąjį albumą pavadinimu „Shook“. Tai naujausias grupės „Algiers“ darbas, kuriame grupė bendradarbiauja su tokiais žinomais atlikėjais kaip „Rage Against the Machine“ lyderis Zack de la Rocha, kylantis amerikiečių reperis Billy Woods ar Samuel T Herring iš Lietuvos gerbėjus sužavėjusius grupės „Future Islands“

Grupė Algiers žinoma visame pasaulyje dėl savo išskirtinio skambesio, įvairių žanrų maišymo ir gospel motyvų. Jų muzikoje atsispindi post-punk, džiazo, industrial, elektronikos, punk roko ar net ankstyvosios afroamerikiečių muzikos sąskambiai. Jų muzikos žodžiuose skamba protestas prieš dabartį, Bibliniai motyvai, gausu muzikinių ir žodinių aliuzijų į viso pasaulio pop kultūros kūrinius. Vienas didžiausių JAV portalų „The New York TImes“ paskutinį grupės albumą „Shook“ apibūdino kaip išskirtinį protesto kūrinį, kovojantį prieš  dabarties aktualijas.

Grupę sudaro keturi multiinstrumentalistai, išbandę save įvairiausiuose muzikiniuose amplua. Vien ko verta grupės būgnininko Matt Tong karjera – jis grojo grupėje Bloc party, ir įrašė kūrinį su garsia amerikiečių pop atlikėja RIna Sawayama. Visi jie galiausiai panoro kurti protesto muziką, kuri paliestų esančius nuošaliau ir juos suburtų į bendruomenę.

Apie grupės muziką rašė žymūs Europos ir JAV dienraščiai ir tinklaraščiai. Naujausio grupės albumo „Shook“ apžvalgos pasirodė „The New York Times“, viso pasaulio melomanų mėgstamame „Pitchfork“ tinklaraštyje, o net 8 minutes apie albumą pasakojo vienas populiariausio vaizdo įrašų platformos muzikos apžvalgininkų „Theneedledrop“.

Per savo karjerą „Algiers“ yra groję garsiausiuose JAV ir Europos festivaliuose. Jie pasirodė garsiausiame Jungtinės Karalystės festivalyje „Glastonbury“, visoje Europoje žinomame Ispanijos festivalyje „Primavera sound Madrid“ ir dažnam tik iš filmų pažįstamame Los Andžele vykstančiame „Coachella“ festivalyje.

Su „Algiers“ viena scena dalinsis Lietuvos alternatyvios scenos maištininkė „Eiedma“, kuri drąsiai varijuoja tarp noise pop, hyper pop ir punk stilių.

FB renginys