Abii ir Kristijonas Ribaitis skelbia bendrą koncertą Vilniuje

Duetas Abii ir atlikėjas Kristijonas Ribaitis ruošiasi bendram koncertui lapkričio 14 d., Kablys + Kultūra, Vilniuje. Atlikėjai neslepia, kad bendro koncerto metu laukia daug naujienų, tarp kurių vinilai, atributika ir gal net nauji kūriniai.

„Padarėme nedidelę pertrauką, o dabar grįžtame, nes turime ką švęst – „Metanoiia“ vinilus ir draugystę su kolega Kristijonu Ribaičiu. Po šio koncerto skirsim laiko trečiajam albumui, kurio laukiam ne mažiau nei mūsų klausytojai, tad noris dar iki tol pasidžiaugti „Metanoiia“.“ – dalinasi dueto Abii būgnininkas Tautvydas Tomkus.

Šių metų pavasarį išleistas „Abii“ sugrįžimo albumas „Metanoiia“ pagaliau pasieks klausytojus ir fiziniu, vinilo formatu. Duetas neslėpia, kad klausytojų lauks ir daugiau staigmenų, tačiau apie tai Abii paisdalins kiek vėliau.

Po nedidelės koncertinės pertraukos grįžta ir Kristijonas Ribaitis. Atlikėjas žada, kad pasirodyme žiūrovai gali tikėtis šiemet išleisto albumo „Saturnas“ kūrinių, perdirbtų senesnių dainų versijų bei kai ko naujo ir dar negirdėto. Tad staigmenų iš abiejų atlikėjų – netrūks.

„Kai išgirdau, kad Abii grįžta su nauju albumu, žinojau, kad bendras mūsų koncertas kažkada būtinai įvyks. Abii man buvo viena iš tų grupių, kurią išgirdus prieš septynerius metus, pasąmoningai įsikvėpiau neužsilikti žanrų rėmuose.“ – bendru koncertu džiaugiasi Kristijonas Ribaitis.

Kristijonas Ribaitis – ribų ir žanrų nepaisantis atlikėjas maišantis indie, elektronikos, post punko žanrus. Žanrų sintezė ir lietuviški tekstai pripildyti savirefleksijos ir ironijos – Kristijono vizitinė kortelė. Šiemet išleistas albumas „Saturnas“ daugeliui jau tapo favoritu vien dėl savo unikalaus skambesio ir tematikos, tai albumas apie paskutinius šokius prieš mums pažįstamo pasaulio pabaigą.

Abii – šiemet griausmingai grįžęs alternatyvaus roko ir elektronikos nestokojantis duetas. Abii pavasarį pasitiko su atgimimą žyminčiu albumu „Metanoiia“. Drąsus ir solidus albumas atrado savo auditoriją Lietuvoje ir šiame renginyje nuskambės paskutinįsyk šiemet.

Pirmieji renginio bilietai pigiau. Bilietus platina kakava.lt.