Pasivaikščiojimui po rudeninį Žaliakalnį kviečia spektaklis-ekskursija PAKOPA PO PAKOPOS

Šį sekmadienį, spalio 8 d., 12 val. paskutinį kartą šį rudenį unikaliu būdu patyrinėti vieną gražiausių Kauno rajonų kviečia kauniečių itin pamėgtas šokio spektaklis-ekskursija „Pakopa po pakopos“. Spektaklio sumanytojai teigia, kad šiai unikaliai patirčiai nebaisus net lietus – „Juk keliausime laiku“ – šypsosi spektaklio režisierė ir idėjos autorė Indrė Puišytė-Šidlauskienė.

Spektaklis-ekskursija prasideda nuo tarpukario Kauno simboliu laikomų legendinių Kauko laiptų. Pasak architektūros istorikės J. Kančienės, tarpukaryje tai buvo gražiausi laiptai Lietuvoje. Legenda pasakoja, jog čia karaliaująs Kaukas – lietuvių mitų herojus. Šioje kelionėje po dabarties Žaliakalnį pasitelkus šokį, teatrą ir muziką, žiūrovai bus supažindinti su intriguojančiomis tarpukario Žaliakalnio aktualijomis ir pajaus, kaip šis rajonas atrodė tarpukariu ir patirs jo kismą.

Spektaklio metu žiūrovai ne tik stebės šokėjų pasirodymus, bet ir patys taps istorijos dalyviais, girdėdami per ausines pasakojamas autentiškas Žaliakalnio istorijas. Spektaklyje skambantys balsai, aktorių įgarsintos istorijos, susiliejančios su muzika, perkels dalyvius į kitą erdvę, panardins juos į kelionę PAKOPA PO PAKOPOS laiko laiptais – nuo tarpukario iki šių dienų. Spektaklis-ekskursija po Žaliakalnį – tai performatyvus nuotykis, įtraukiantis Žaliakalnio bendruomenės narius, jaunuosius ir profesionalius menininkus, supažindinantis su gyvąja Žaliakalnio gyventojų atmintimi ir istorija – tuo pačiu tai ir išskirtinė galimybė palydėti ir dar spėti pasidžiaugti bobų vasara.

Spektaklio-ekskursijos trukmė: 1 val. 40 min.

Bilietus platina kakava.lt: https://bit.ly/48GDSCs

Renginio pradžia: Žemaičių g. kalno papėdėje esantis fontanėlis (Kauko laiptų apačioje)

Spektaklio pristatymo video: https://www.youtube.com/watch?v=J3-PxBpruy0

Idėjos autorė, režisierė: Indrė Puišytė–Šidlauskienė

Choreografija: Indrė Puišytė–Šidlauskienė ir šokėjai

Dramaturgė: Lina Laura Švedaitė

Kompozitorius, garso režisierius : Kristijonas Lučinskas.

Scenografas: Simonas Šidlauskas ir Kauno dailės gimanazijos mokiniai

Kostiumų dailininkė: Radvilė Kisieliūtė ir Kauno menų kolegijos studentės

Kaukų kostiumus kūrė: Aistė Ramunaitė ir Rita Kazokaitė.

Šokėjai: Lina Puodžiukaitė-Lanauskienė, Ema Senkuvienė, Andrius Stakelė, Juozas Veiverys, Indrė Puišytė Šidlauskienė.

Jaunieji šokėjai: Indrė Ivanauskytė, Jūratė Koreivaitė, Miglė Keblaitytė, Medeinė Rainytė, Justina Kuršinaitė, Nomeda Kniuraitė, Akvilė Vaičiukynaitė, šokio trupės ULNA jaunieji šokėjai, Miko Petrausko scenos menų mokyklos auklėtiniai, Kauno šokio teatro AURA studijos vaikai, Žaliakalnio senjorų choras GAIDA ir Žaliakalnio senjoros.

Projektą ir jo sklaidą finansuoja : Lietuvos kultūros taryba

Prie projekto įgyvendinimo prisidėjo: ULNA, Kauno dailės gimnazija, Kauno kolegijos Menų ir Ugdymo fakultetas, Kauno šokio teatras „Aura”, Kauno Miko Petrausko scenos menų mokykla, Pelėdų kava, Unikalus paveldas, Galerija „Žemuogių pievelė”, Kavinė „Kaukita”, Kauno vandenys, Dias Forte, Walls Have Ears, Šiuolaikinio šokio asociacija.