Naujausi „Graži ir ta galinga“ kūriniai nugulė į muzikos albumą

Ovacijų teatrų salėse sulaukianti grupės „Graži ir ta galinga“ programa „Mimozos ir sirenos“ nugulė ir fiziniame albumo formate, kuris dar iki šv. Kalėdų pasieks klausytojų namus – šiandien pradedami išankstiniai vinilo plokštelės ir kompaktinio disko užsakymai.

Albume skambantys kūriniai, per išskirtinio humoro prizmę, moterų lūpomis kalba apie klausimus, dvejones, aistras, baimes ir džiaugsmus kylančius chaotiško meto, kai nesijauti užtikrintas dėl savo ateities.

„Jame kruopščiai atrinktos dainos gali paliesti kiekvieną: nesvarbu, ar tau 16 ar 86, ar tu vyras ar moteris, tam tikrus dalykus, apie kuriuos dainuojame naujame albume, patiria kiekvienas žmogus ir kiekvienam jam gali būti malonu atpažinti dalį savęs“, – pasakojo grupės narės.

Tad jei daugelio pamilta grupės debiutinė programa pasakojo apie gražias ir galingas Lietuvos moteris, ši kalba apie mus visus.

Albume klausytojai atras daug geros saviironijos, juoko, vienatvės skambesio, ramybės, šokio – šiame albume apstu spalvų, muzikos žanrų, galingų dainų ir gražių balsų.

„Pažadame, kad į liūdnas temas ar egzistencinius apmąstymus čia bus pažvelgta per saviironijos prizmę, su humoru ir šviesa. Albumas leis įkvėpt, iškvėpt ir įsikvėpti“, – tikino atlikėjos.

Albumą nuo šiandien galima iš anksto užsisakyti kjt.lt puslapyje bei grupės „Bandcamp“ paskyroje, o gerbėjų pašto dežutes jis pasieks iki šv. Kalėdų. Albumo gamybą dalinai remia Lietuvos kultūros taryba bei asociacija LATGA. Skaitmeninėse platformose albumas pasirodys gruodžio 6 d.

„Mimozos ir Sirenos“ – visiems, kurie mus žino, myli ir klauso, ir visiems, kurie nieko apie mus nėra girdėję. Vienatvės, susivaržymo, vidinės įtampos, nepakankamumo jausmas, supratimas, kad visada lieki antras ir nelaimi, viduje kylanti aistra pabėgti nuo to gyvenimo, kuriame esi, arba priešingai – jausmas, kad tai ką jauti ir turi – nepakankama, tau reikia vis daugiau ir daugiau patirti, pajausti, svarstymai viską mesti ir pradėti nuo pradžių – visa tai pažįstama kiekvienam iš mūsų“, – sako „Graži ir ta galinga“.

Šią Klaipėdos jaunimo teatro grupės-fenomeno programą kai kurie jau turėjo šansą išgirsti ir gyvai: „Mimozos ir Sirenos“ nuo 2022 metų jau nuskambėjo ne vienoje Lietuvos scenoje, o iki šių metų pabaigos spektakliai-koncertai bus surengti ir gruodžio 27 „Menų spaustuvėje“, Vilniuje, bei gruodžio 28 d. Klaipėdos kultūros fabrike.

Saviironiškos, ieškančios ir vėl iš naujo randančios save, tave ir mus visus – „Graži ir ta galinga“ aktorės Vaiva Kvedaravičiūtė, Rugilė Latvėnaitė, Ieva Pakštytė, Asta Zacharovaitė bei Marija Žemaitytė kviečia švęsti gyvenimą vėl ir vėl iš naujo, kad ir kur bebūtum, kad ir ko ieškotum.