Planeta Polar pristato naują dainą ir vaizdo klipą, nufilmuotą Meksikos dykumos viduryje

Ispaniškai dainuojančių lietuvių trijulė „Planeta Polar“ pristato naują kūrinį „Estrellitas“. Drauge su juo klausytojus pasiekė ir vaizdo klipas, nufilmuotas vidury Meksikos dykumos.

Kaip pasakoja atlikėjai, daina gimė prieš septynerius metus, dar prieš atsirandant „Planeta Polar“ grupei, o jos melodija bei ritmas – įkvėpti huayno muzikos žanro iš Peru.

„Kai pirmą kartą išgirdau kūrinio eskizą, jau buvo praėję šiek tiek laiko. Anuomet mūsų trio grojo absoliučiai akustiškai, tad toks skambesys atrodė neįveikiamas, nors ir labai patiko. Kai kurie tekstai, motyvai ar melodijos turi sulaukti savo laiko“, – sakė grupės perkusininkas Jonas Narbutas.

Vaizdo klipas, su kuriuo šiandien pristatomas singlas „Estrellitas“, taip pat ne eilinis – jis buvo nufilmuotas Meksikos dykumoje, grupės turo šioje šalyje metu.

„Mažai apgyvendintose vietovėse užgriūna gamtos grožis, jos bent trumpam padeda prisiminti koks žmogus esi mažas. Gera buvo pabandyti leisti dykumai pagroti mumis, labai magiška buvo būti su visa grupe ir tais kūriniais, kaktusų apsuptyje, už kalnų besileidžiant įkaitusiai saulei“, – apie filmavimus pasakojo vokalistas Adomas Koreniukas.

„Planeta Polar“ sako, kad  dykumoje labiau tinka risnoti ant asiliuko, nei filmuoti ir įrašinėti garsą, tačiau visi iššūkiai buvo įveikti, o juos apdovanojo įspūdinga pilnatis, pakilusi virš dykumos.

Prie įrašų Meksikoje prisidėjo garso inžinierius Salvador Garza Fishburn, garso režisieriaus asistentas Diego Rocha, kostiumų dizainerė Oceana Granata, operatorius Alejandro Jimenez, bičiulė Zihomara Salvador Matar Renteria bei vadybininkas Ištvan Tomaš.

„Estrellitas“ – pirmoji daina iš kitąmet pasirodysiančio antrojo grupės albumo „El Portal“. Kol kas jis – apdengtas paslapties šydu, tačiau pirmasis singlas leidžia prie jo prisiliesti bent piršteliu.

„Albumas bus lėtesnis, bus daug mažiau žodžių, bus daug daugiau lietuvių kalbos. Bus alternatyviau ir dar įdomiau“, – tikino Adomas.

Nuo šiandien naujasis grupės kūrinys „Estrellitas“ prieinamas visose muzikos klausymosi platformose.