Duetas Kyla Vėjas! išleido debiutinį albumą: jame atsispindi tyriausi jausmai

Šiemet į Lietuvos muzikos sceną naujus skambesius atpūtęs post-punk duetas „Kyla Vėjas!” gruodžio 13 dieną žymi vieną esminių savo kūrybos etapų – pristato grupės vardu pavadintą debiutinį albumą.

Savarankiškai išleistas „Kyla Vėjas!” albumas pasirodo elektroniniu ir vinilo plokštelės formatu. Jau nuo šiandien grupės debiutinį albumą galima išgirsti visose skaitmeninėse muzikos klausymo platformose, o vinilo plokštelę įsigyti agentūros „Perspective Collective” puslapyje.

Nors „Kyla Vėjas!” muzika kelią į gerbėjų širdis pradėjo skintis tik šiemet, jos nariai – alternatyvios muzikos scenoje pažįstami muzikantai: duetą sudaro grupių „EGOMAŠINA” ir „Katarsis” nariai Antanas Jakutis ir Emilija Kandratavičiūtė.

Duetas tvirtina, jog ši jųdviejų kūrybinė draugystė davė šansą išbandyti save naujuose amplua bei leido kūrybai nukrypti į anksčiau netyrinėtas plotmes.

„Nori nenori, kituose projektuose jau užbrėžtos tam tikros nematomos kūrybinės ar savęs pozicionavimo ribos, o su „Kyla Vėjas” jų dar nėra. Galime išleisti tamsiausias savo mintis atspindintį albumą ir jo pabaigoje įdėti dainą su havajietiškais motyvais, nes tiesiog abu  jaučiam, kad taip yra gerai. Nestatom savęs į jokius rėmus”, – teigia dueto nariai.

Debiutinis albumas supažindina klausytojus su vidiniu „Kyla Vėjas!” pasauliu, kuriame atsispindi vieni stipriausių žmonijos jausmų – meilė ir baimė.

Antanas ir Emilija pasakoja, kad muzika dažnu atveju jiems tampa išsigelbėjimu nuo beprasmybės, iš kurios veda tyri ir nuoširdūs jausmai, atsiskleidžiantys jų kūryboje.

„Tikim, kad daina, įrašyta tam tikru emociniu periodu, gali būti stebuklinga. Vienas pirmųjų mūsų singlų, „Išsekęs”, gimė iš pačio giliausio, tikriausio Emilijos nuoširdumo, kurį pavyko įamžinti ir įraše. Tai buvo daina, kuriai negailėjom savo naktų, ją tobulinom su dideliu užsidegimu”, – pasakoja „Kyla Vėjas!”.

Atsidavimas darbui ir nuogas atvirumas davė ypatingų rezultatų: singlas „Išsekęs” muzikos klausymo platformoje „Spotify” jau surinko virš 90 tūkstančių perklausų.

Kartu su pirmaisiais įrašais, duetas savo jėgas išbandė ir scenoje. Grupių „ba.” ir „Solo Ansamblis” kvietimu dueto kūrybą išgirdo minia alternatyviosios muzikos gerbėjų – „Kyla Vėjas!” pasirodė masiškiausio šios vasaros alternatyvios muzikos renginio „Juodas Vilnius” mažojoje scenoje. Grupė taip pat surengė pirmuosius solinius koncertus.