OPIUM 14-tąjį gimtadienį švęs su Bradley Zero, Charlie, Decius ir DJ Holographic

Nesuskaičiuojamą kiekį nepamirštamų patirčių už dienomis uždarų durų sauganti, bene seniausiai veikianti Vilniaus naktinės kultūros ir elektroninės šokių muzikos vieta „Opium Club“, gruodžio 15-16 dienomis kviečia migracijai aukštyn – žemyn į savo trijų aukštų dydžio ir dviejų naktų trukmės keturioliktąjį gimtadienį.

Išskirtinį santykį tarp muzikinių vizijų ir praktikų jau keturioliką metų kuriantis klubas savo ir dukterinių festivalių „Ant Bangos“ bei „Opium Limited Edition“ programoje glaudė nesuskaičiuojamą kiekį A lygio artistų, pradedant ikoniniu Didžiosios Britanijos didžėjumi Andrew Weatherall, stabtelint ties „Miuncheno mašina“ DJ Hell ir baigiant Detroito legenda Carl Craig, o paties užsienio atlikėjų akimis, „Opiumas“ yra vienas geriausių mažųjų klubų pasaulyje.

„Nuolat stengiamės išlikti aktualūs ne tik lankytojams, bet įdomūs ir patys sau. Daugelį metų organizavome neatrastų DJ talentų konkursą „Naujas kailis“, kuris papildydavo rezidentų gretas. Šiemet paskelbėme tokį patį šaukimą organizatoriams ir stipriai atsinaujinome programiškai – paleidome rekordiškai didelį skaičių naujų renginių serijų: „Ciklas“, „Dekonstrukcija“, „Helikopteris“, „Iš Serijos“, „Kultas“, „Whoop!“. Iškart pasijuto nauja energija. Bet niekada nepamirštame ir savo šaknų bei ilgamečių tarptautinių pažinčių – klube nuolatos groja ir tikros klubo bei pasaulinės scenos legendos – už pulto vis dar rasi ir Manfredą, ir Saulty, ir Tadą Quazar, „sniego žmogų“ nuolat lanko ir Ivan Smagghe, Lauer, Thomass Jackson, Iñigo Vontier, Matisa, Paramida bei daugelis kitų išplėstinės klubo šeimos narių. Nauji atradimai, senos pažintys, turiningas klubinis sezonas nuo rugsėjo iki birželio, du festivaliai pajūryje bei populiariausias Vilniaus piknikas „Opium Pieva“ leidžia mums dirbti ir šokti ištisus metus.“ Pasakojo klubo programos direktorius Vidmantas Čepkauskas.

Viso savaitgalio gimtadienio iškilmėms jungiasi ir šūsnis klubo patikimiausių rezidentų – V, Saulty, Manfredas, Gemayel, Aistė Regina, Donatas Chipak, Clicklounge, Tumosa ir kiti, tačiau koks gimtadienis be svečių?

Penktadienį sveikins „Panorama Bar“, „OFFSónar“ ir „Coachella“ veidas ir „Planet E Communications“ auklėtinė DJ Holographic, ilgametis „NTS Radio” rezidentas, aukštai vertinamos leidybinės kompanijios „Rhythm Section International“ įkūrėjas bei originaliosios, pirmus veiklos metus siekiančios „Boiler Room“ šeimos narys Bradley Zero bei unikalaus skambesio ir analoginio metodo propaguotoja Charlie su gyvu pasirodymu.

Na o Šeštadienį vainikuos gyvas, paties Iggy Pop pripažintų, sintezatorių kaubojų Decius pasirodymas, apjungiantis „The Fat White Family“ frontmeno Lias Saoudi rokenrolo dvasią ir „The Paranoid London“ etatinio Quinn Whalley bei prodiuserių Liam D May ir Luke E May neortodoksiškas muzikines idėjas.

Pilna gimtadienio programa:

Penktadienis / Friday:
Aiste Regina x Donatas Chipak
Ambroza x Youwin Trax
Ashwagandam x BBN x Domeika
// Bradley Zero
// Charlie Live
// DJ Holographic
Indré x Yoolia
Marijus Klimaitis
MIJU x duvardai
Moteris
PASAKA
Times New Roman x Eivydas K
V x Saulty

Šeštadienis / Saturday:
Clicklounge x Tumosa
// Decius Live
Gemayel
Manfredas
Roe Deers