15-tąjį gimtadienį švenčiantys Mood Sellers kviečia į koncertus Vilniuje ir Kaune

Prisimenate tuos vyrukus, kurie Gatvės muzikos dieną tradiciškai žygiuoja sostinės gatvėmis Naujojo Orleano ritmu kviesdami prisijungti į eiseną praeivius? Tai „Mood Sellers“ iniciatyva, įgyvendinama kasmet, o šiemet žalvarinių pučiamųjų grupė sausio mėnesį tradiciškai švenčia gimtadienį, jau penkioliktajį. Ta proga grupė „Mood Sellers“ kviečia esamus ir būsimus gerbėjus į koncertus Vilniuje ir Kaune sausio 10-11 dienomis.

Dūdomis groję jaunuoliai prieš 15 metų sukūrė brass band‘ą

„Mood Sellers“ idėja kadaise gimė Lietuvos vaikų ir jaunimo centro orkestro „Vilnius“ jaunuolių galvose. Draugų kompanija nusprendė, kad nori groti dūdomis muziką, kurios klausosi patys. Taip atsirado pirmasis kolektyvas Lietuvoje, kuris gatvėse ir klubuose užkūrė vakarėlius su žalvarinių pučiamųjų ir būgnų jėga. Ir taip jau 15 metų žmonės šoka pagal „Mood Sellers“ sukurtą ir atliekamą muziką, kuri varijuoja tarp jazz, drum’&’bass, hip-hop, disco, balkan ir New Orleans second-line muzikos žanrų.

Pirmasis grupės autorinės kūrybos albumas buvo išleistas 2018 metais. Šiuo metu kolektyvas intensyviai dirba prie antrojo muzikos rinkinio.

Repertuare nėra liūdnų kūrinių

Muzikantai yra groję ne tik Lietuvos festivaliuose ir salėse, bet ir Lenkijoje, Čekijoje, Olandijoje, Sakartvele, muzikavo ir su žinomais šalies atlikėjais – G&G Sindikatu, Džordana Butkute, kitais. Proginiuose gimtadienio koncertuose daugiau nei pusė atliekamų kūrinių yra pačių grupės narių sukurtos kompozicijos ir aranžuotės.

„Nuotaikos pardavėjai“ puikiai atitinka grupės pavadinimą, nes savo repertuare neturi liūdnų kūrinių. Gūdžią žiemą išgirsti gyvai jų koncertą veikia kaip puiki terapija.

Gimtadienio koncertuose kartu scenoje pasirodys ištikimi grupės draugai – vokalistė Aušra Lauraitytė, saksofonininkas Danielius Pancerovas. Tiesa, kaip dažnai būna – Mood Sellerių koncertas neapsieis ir be intriguojančios staigmenos, žiūrovai išgirs muzikantus neįprastame amplua.

„Mood Sellers“ gimtadienio koncertai laukia sausio 10 d. Vilniuje klube „Tamsta“, sausio 11 d. Kaune „Oldman“ erdvėje.