„Music For Humans“ – žinomų muzikos kūrėjų debiutas naujame amplua

Kovo 21 dieną Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje vyks pirmasis į naują grupę „Music For Humans“ susibūrusių trijų šiuolaikinėje džiazo scenoje žinomų atlikėjų koncertas. Kaip skelbia patys kūrėjai, „Music For Humans“ – tai aktualios, naujos muzikos projektas, kuriame jungiami indie rock, nu jazz ir elektroninės muzikos elementai.

Grupės „Music For Humans“ iniciatorius Mantvydas Leonas Pranulis yra kompozitorius, atlikėjas, auksinio scenos kryžiaus laureatas už muziką teatrui, jaunojo muzikos atlikėjo premijos laimėtojas, gavęs ir prestižinę Čiurlionio stipendiją, taip pat aktyviai kuriantis ir grojantis grupėje „Brave Noises“.Grupėje „Music For Humans“ Mantvydas kuria muziką, dainuoja bei groja klavišiniais instrumentais, o jo polinkis į įvairiapusiškumą ir lėmė šio naujo muzikinio projekto atsiradimą. Kartu su bendražygiais profesionalais būgnininku Dominyku Snarskiu (taip pat grojančiu grupėse „Brave Noises“, „Quark Effect“, „Artisans“, „luvhurtz“) ir gitara grojančiu Danielium Skeivelu (grojančiu grupėse „Kedrostubùras“ bei „Chalat Jazz“), Mantvydas susibūrė į grupę „Music For Humans“. Kaip teigia grupės nariai, jie stengiasi kurti naują patrauklų muzikos žanrą, kuriame intelektuali akademiška muzika papildoma populiaresniems muzikos žanrams būdingais kanonais, taip siekiant aktualizuoti mažiau girdimas garsines išraiškas. Greitu metu bus galima išgirsti ir debiutinį grupės „Music For Humans“ įrašą.

„Music For Humans“ pasirodymas bibliotekoje – tai kovo-birželio mėnesiais kartą per mėnesį vyksiančio projekto „Koncertai Adomo Mickevičiaus bibliotekoje“ dalis. Šiuo projektu kuriamos sąlygos bibliotekos bendruomenės nariams bei svečiams nemokamai dalyvauti kokybiškuose ir išskirtiniuose koncertuose, susipažinti su rečiau girdima originalia aktualių Lietuvos kūrėjų muzika. Balandžio 18 dieną bibliotekoje taip pat koncertuos grupė „Den Rivers“, gegužės 16 dieną – grupė „Illume“, o birželio 13 dieną – grupė „Nika Ganga“. Projektą „Koncertai Adomo Mickevičiaus bibliotekoje“ remia asociacijos LATGA Kūrybinės veiklos fondas.

„Kviečiame jus į visiškai naujo mano muzikinio projekto debiutinį koncertą! Prižadame įtraukią ir liečiančią patirtį! Grosime paprastą, emocionalią ir žmogišką muziką, jums, žmonėms“ – savo grupės „Music For Humans“ vardu į kovo 21 dieną 18 valandą Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos Didžiojoje salėje vyksiantį koncertą kviečia Mantvydas Leonas Pranulis. Įėjimas į koncertą nemokamas.

Daugiau informacijos:
MUSIC FOR HUMANS | Koncertas Adomo Mickevičiaus bibliotekoje (Facebook prieiga)
Muzikos kūrėjo Mantvydo Leono Pranulio Facebook socialinio tinklo paskyra
Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos renginių kalendorius