Į Vilniaus širdį vasara įžengs su 12 val. trukmės dieniniais šokiais

Vasaros pradžią sostinės širdis pasitiks su begale renginių ir pramogų, skirtų ne vien miesto gyventojams, bet ir jo svečiams. Viena tokių – išskirtinė proga sudalyvauti 12 val. trunkančiuose dieniniuose šokiuose po atviru dangumi. Bernardinų sode aidės „House“ stiliaus muzika, kurią atliks net ir pasaulyje savo kūryba išgarsėję atlikėjai.

„Tikime, kad šis renginys duos puikų toną vasaros atidarymui! Nors ir Lietuvoje dieninių šokių kultūra nėra stipriai įsišaknijusi, vis tik susidomėjimas ja kasmet auga. Norime sugriauti mitą, kad tik naktiniai šokiai suteikia geriausias patirtis, nes išties, kas vykstą dieną – dar labiau nepakartojama“, – pasakoja dieninių šokių bendruomenės „12:24“ atstovai, pagrindiniai renginio organizatoriai.

Šokių kultūra atėjusi iš Vakarų

Dieniniai šokiai Lietuvoje nėra naujiena, tačiau jų populiarumas šalyje vis įgauna pagreitį. Ši kultūra, kaip teigia renginio organizatoriai, yra atkeliavusi iš Vakarų Europos ir žaibiškai plinta: „Išties šio renginio konceptas yra įkvėptas Vakarų Europos, kurioje dieniniai šokiai vyksta itin dažnai ir įvairiomis formomis. Keliaudami matome, kad ši kultūra atsiranda ir kitose šalyse, todėl jaučiame pareigą Lietuvoje ją taip pat vystyti ir puoselėti.“

Renginio organizatoriai priduria, jog dieniniai šokiai neturi jokių amžiaus limitų. Jais siekiama įtraukti tiek pačius mažiausius, tiek garbaus amžiaus žmones, kurie atvykę į renginį ne tik mėgautųsi muziką bei šokiais, bet ir užmegztų šiltus pokalbius su aplinkiniais.

„Dieninis renginys neįtikėtinai suvienija visus į jį susirinkusius žmones ir atlikėjus. Grynas oras, saulė ir besišypsantys veidai sukuria magišką energiją, kuria pasikrauna tiek jauniausi, tiek garbaus amžiaus svečiai. Nuostabiausia dieninių šokių dalis ta, jog čia yra laukiami visi norintys šokti, klausyti muzikos ir pabendrauti tarpusavyje“, – sako „12:24“ atstovai.

Skambės „House“ stiliaus muzika

Tačiau šio renginio metu išskirtinis dėmesys bus skiriamas būtent „House“ stiliaus muzikai. Anot organizatorių, tai – kone dieninių šokių svarbiausias elementas, atitinkantis ne vieno muzikinį skonį: „Šis muzikos stilius yra neatsiejamas nuo dieninių šokių. Į „House“ muziką telpa labai daug – nuo lotynų iki afrikietiškų sąskambių. Ne veltui dar nuo ankstyvųjų 80-ųjų ji tapo itin populiari JAV bei vis dar nepraranda klausytojų susidomėjimo pasauliniu mastu ir šiandien.“

Tad pirmąją vasaros dieną Bernardinų sode „House“ stiliaus muziką dieninėje šokių diskotekoje atliks daugiau nei 10 muzikantų. Jų gretas papildys ir gerai pažįstami atlikėjai, tokie kaip Cport Cistema bei Aurėja.

„Džiaugiamės, kad renginys bus užpildytas profesionalų atliekamos muzikos, kurie taip pat prisideda prie dieninių šokių kultūros puoselėjimo. Vienas jų daugeliui gerai pažįstamas, nes yra atliekamas Cport Cistema, kuris dar praėjusiais metais išleido albumą, pasaulyje pasiekusi aukštumas“, – dalinasi renginio organizatoriai.

Vilniaus širdyje taip pat skambės muzika atliekama tokių kūrėjų, kaip Ezhys ir Cport Cistema, duetų Jaax ir Mato Gancevičiaus, Aistelele ir Aurejos, Fiorini ir Gestauto, Tourman ir Positiver bei Hades ir Daniel Ocean.

Bernardinų sode stebins ne tik muzika

Kaip sako renginio organizatoriai, išskirtinę renginio atmosferą kurs ne tik atlikėjai, bet ir Bernardinų sode esantis meno bei kultūros kompleksiškumas: „Čia užsukę lankytojai galės ne tik šokti, klausytis muzikos, bet ir pasivaikščioti po įspūdingo grožio sodą. Jame kiekvienas ras skirtingų virtuvių patiekalų, galės atsigaivinti įvairiais gėrimais ir net pasigrožėti meno kūriniais, parodomis.“

Dieninių šokių renginys įvyks birželio 1 d. Vilniuje, Bernardinų sode. „House“ stiliaus muzika svečius kvies rinktis nuo 12 val. ir skatins šokti iki pat vidurnakčio.