Emilija Karosaitė pristato naują kūrinį „Burtai“ ir magišką vaizdo klipą

Pavasarį debiutavusi minialbumu „Aprašykime dienas“, atlikėja Emilija Karosaitė pristato mistišką kūrinį ir vaizdo klipą „Burtai“.

Naujoje dainoje E. Karosaitės kūrybai būdingą melancholišką skambesį papildė švelnesnės, skaidresnės melodijos. „Šį singlą sukūriau 2023 metų spalį, kurio nebūdingai šiltas bei saulėtas oras priminė pavasarį. Tuo metu įrašinėjome mano EP „Aprašykime dienas“, tad iš prodiuserio Snorre Bergerud pasiskolinusi sintezatorių ieškojau gamtą ir žydinčias pievas primenančių garsų“, – dainos kūrimo procesą komentuoja atlikėja.

„Mėgstu kontrastus, tad dainos žodžiuose galima įžvelgti ir romantikos, ir su meilės burtais siejamos mistikos. Meilės burtai dažniausiai simbolizuoja ne tyrą ir gražų jausmą, o savanaudiškumą, norą patikti ir įtikti, tad šiame kūrinyje bandžiau atskleisti meilės ilgesį, ieškojimą ir beviltiškumą, kai žūtbūt to sieki.“

Singlą „Burtai“ gaubiančios mistikos taip pat gausu vaizdo klipe, kurį atlikėja sukūrė kartu su vaizdo menininke Juste Urbonavičiūte, vizažiste Dorotėja Sirvydyte ir filmavimo užkulisius fiksavusia Eunike Karosas.

„Siekėme, jog magiška, bet kartu ir šiek tiek gąsdinanti atmosfera atsispindėtų ir vaizdo klipe. Stengėmės pavaizduoti mane kaip pasakų būtybę, tad buvau nugrimuota visiškai baltai ir papuošta pievų augalais bei samanomis. Be to, pasitelkėme lietuviškų miškų bei ežerų vaizdus ir ryškias šviesas, kad vaizdo klipui suteiktumėme dar daugiau magijos.“

E. Karosaitė atskleidžia, jog šiuo metu kuria naują mini albumą, kuriame klausytojai galės išgirsti ne tik singlą „Burtai“, bet ir dar negirdėtus kūrinius.