Michael McCready „Liquid Stone“ apšvietimo instaliacija-paroda

Birželio 11 d., antradienį, 19:00 val. nepriklausomoje projektų erdvėje „8 Akys ir ausys“ (Algirdo g. 38, Vilnius) atidaroma objektų dizainerio, kūrėjo Michael McCready iš Glazgo (Škotija) apšvietimo instaliacija-paroda „Liquid Stone“.

„Liquid Stone“ – tai eksperimentinė apšvietimo instaliacija, atspindinti dizainerio požiūrį į vartotojiškumą ir pramonės evoliuciją. Pramonės revoliucija 1760 m. buvo kertinis žmonijos istorijos momentas, greitai suformavęs mus supantį pasaulį bei privedęs prie pramonės evoliucijos, keliančios klausimą, ar technologijų pažanga gali gyvuoti kartu su kintančiu gamtos pasauliu.

Iki 1760 m. atsidavę meistrai pasitelkdavo savo įgūdžius kurti interjero gaminius tikėdami, kad šie tarnaus visą gyvenimą. Po to kokybę ir ilgaamžiškumą pakeitė kiekybė ir prieinamumas, o tai privedė visuomenę prie vis augančio vartotojiškumo, kurio pasekmių mūsų planeta gali ir neištverti. Michael McCready studija (Naujamiestyje, Vilniuje) eksperimentuoja šiuolaikinėmis medžiagomis, norėdama grįžtelėti į iki vartotojišką laikmetį ir kurti praktiškus gaminius, su kuriais galima užmegzti emocinį ryšį, leisiantį jiems vėl tapti ateities reliktais.

*Pavadinimas „Liquid Stone“ yra nuoroda į pagrindinę šviestuvų gaubtams gaminti naudojamą medžiagą. Ji yra smėlio, rišamojo polimero ir įvairių kitų studijos atliekų, pavyzdžiui, bronzos dulkių, plieno drožlių ir dulkių, mišinys. Pirminė šio mišinio būsena yra skysta, tačiau vėliau jis tarsi suakmenėja. Šviestuvų gaubtai žaidžia su mūsų išankstinėmis nuostatomis apie svorį ir masę, jie atrodo tarsi šviesą skleidžiantys akmenys ir primena smiltainį, kurio pilnas dizainerio gimtasis Glazgas.

Michael McCready yra dizaineris iš Glazgo (Škotija), besidomintis apčiuopiamu, patirtimi paremtu dizainu. Dabar gyvendamas Vilniuje jis kuria riboto leidimo gaminius, konsultuoja pramoninio dizaino klausimais ir dirba didelės apimties projektuose. Dizainerio kūryboje derinamos organiškos ir industrinės formos bei kontrastingų tekstūrų detalės. Unikalios savybės, kylančios iš požiūrio į amatą, yra labai svarbios ir suteikia objektams prasmės bei išskirtinumo.

Paroda „Liquid Stone“ eksperimentinėje erdvėje „8 Akys ir ausys“ veiks nuo 2024 m. birželio 11 d. iki birželio 22 d. imtinai.

Atidarymas:
Birželio 11 d., 19 val.

Parodos darbo laikas:
I-II: Nedirba
III-V: 17-19 val.
VI: 12-18 val.
VII: 12-15 val.