Kabinetas w/ Palmės Žiedas

Kasmėnesinėje “Radio Vilnius”  laidoje “Kabinetas” dalyvauja muzikos atlikėjas ir prodiuseris Jonas Matusevičius aka Palmės Žiedas pristatantis savo ketvirtąjį albumą „Istorija apie Užuškarą – drakoną, kuris valgo žmones”.

Fantastinio roko albumas gerokai skiriasi nuo ankstesnių – jame daugiau sunkiojo roko elementų, dainas puošia sunkus gitarų skambesys, pasakos naratyvą primenantis vokalas ir ryškios būgnų partijos. Pasak muzikanto, gitaros, bosas ir būgnai šiame darbe vaizduoja fizinį pasaulį, o per sintezatorius bei kitus elektroninius garsus atsiskleidžia albumo magiškumas.

Jono karjerą “Ore” seka nuo pat pradžių: 2020-ųjų pradžioje pristatėme jo albumą “Futura”, po metų dar išsamiau aptarėme jo kūrybąprieš kelis metus klausėmės jo “Kosminės Odisėjos”, o dabar susėdome su Jonu pakalbėti apie naujausią kūrybą bei jo mėgstamus kūrinius.

120 minučių skirtų progresyviai ir ieškančiai lietuviškai muzikai bei jos procesams. Pirmoji valanda skirta pokalbiams su įvairiais scenos veikėjais, o antrosios metu klausomės jiems svarbių ir įdomių muzikinių kūrinių.

“Kabinete” jau lankėsi: Ambulance on Fire, IYE, Stavaris, Liudmila, Plié, Sheep Got Waxed, Lapkričio Dvidešimtosios Orkestras, Local Blood, Martynas Butkevičius, Matas Aerobica, Gintautas Babravičius, ba., Ministry of Echology, Šiaurės Kryptis, Brokenchord, Keista Bjauri Žuvis, Kastetas, El Chico Fuendre, Vladas Dieninis, Lukas Malinauskas (McLoud), Akli, Monikaze, punktò, Orai, Kyla Vėjas… Visus šiuos pokalbius galima rasti “Radio Vilnius” archyve.

Posėdžio garsorama:

1. Palmės Žiedas – Prologas
2. Palmės Žiedas – Iš žvynų virėm mes dažus…
3. Palmės Žiedas – Drakonas Užuškaras
4. Palmės Žiedas – Juodapurvio kaimas
5. Palmės Žiedas – Perkūnai
6. Palmės Žiedas – Laumės
7. Palmės Žiedas – Kova
8. Johnny Cash – Personal Jesus
9. Tiger Lillies – Heroin
10. Gandalf – Hang On To A Dream
11. Glass Beams – Mahal
12. Weval – Someday
13. Without Letters – Front Burner
14. Jon Hassell – Last Night The Moon Came