Kompozitoriaus Domanto Pūro naujas albumas „Music For Haven“

Išleistas naujausias kompozitoriaus Domanto Pūro (g. 1997) albumas „Music For Haven“. Šis elektroakustinio drone stiliaus muzikos albumas pristato keturis unikalius kūrinius, kurie išsiskiria savo intensyvumu ir gebėjimu užimti klausytojo sąmonę, įtraukti į gongų terapiją primenančią patirtį. Albumą sudaro trys intensyvūs drone stiliaus kūriniai ir vienas, ramesnis, ambient stiliaus kūrinys.

„Music for Haven“ buvo sukurtas Vilniuje vykstančio muzikos festivalio „Muzika erdvėje“ užsakymu, 2023 metais. Šis albumas yra kompozitoriaus meninis tyrimas, kuriame kūrėjas kelia jautrius klausimus apie prieglobstį, jo apibrėžimą mūsų visuomenėje bei pagrindinį klausimą: „ar muzika gali tapti prieglobsčiu?“. Albumo kūrimas vyko bendradarbiaujant su menų agentūra „Artscape“ ir Vilniaus pabėgėlių priėmimo centre gyvenančiais pabėgėliais. Kūrybinių misijų ir meninių dirbtuvių metu, buvo bandoma susitelkti į emocijas per garsą ir įvairias žmonių patirtis bei pasakojimus, kuriuos kiekvienas žmogus sukaupia ieškant prieglobsčio fiziškai ar psichologiškai. Šio kūrybinio proceso ​​rezultatas – keturi kūriniai, skirti Vilniaus pabėgėlių centrui.

„Music for Haven“ savo pirmine forma buvo patyriminė instaliacija, tiesa, ji veikė tik 2023 metų „Muzika erdvėje“ festivalio metu. Čia festivalio dalyviai galėjo aplankyti Naujininkų pabėgėlių priėmimo centro erdves, buvo kviečiami sustoti prie laikinų garso stotelių, kur galėjo įsiklausyti į aplinką ir patirti bendrą muzikinę kelionę. Ši instaliacija skatino susimąstyti apie prieglobsčio reikšmę, muzikos vaidmenį suartinant žmones ir universalius žmogaus egzistencijos aspektus.

Kompozitorius D. Pūras teigia, kad „Music for Haven“ yra kvietimas apmąstyti gijas, jungiančias mus nepriklausomai nuo kilmės ar kelionės tikslo. Albumas išryškina muzikos terapinį potencialą, suteikiant klausytojams galimybę rasti ramybę ir prieglobstį per garsą.

Albumą finansuoja Lietuvos kultūros taryba, o „Music for Haven“ jau yra prieinamas pagrindinėse muzikos pasiklausymo platformose nuo 2024 m. liepos 12 d. (Spotify, Apple Music, Pakartot.lt, Bandcamp ir kt.) (nuoroda – https://songwhip.com/domantaspuras/music-for-haven).

Nepraleiskite progos pasinerti į šią unikalią muzikinę patirtį ir atrasti Domanto Pūro meną, kuris peržengia tradicinės muzikos ribas ir skatina gilų kontempliavimą apie prieglobstį ir bendrystę.

Domantas Pūras yra naujosios kartos kompozitorius, baigęs kompozicijos bakalauro ir magistro laipsnio studijas Lietuvoje, jis taip pat yra M. K. Čiurlionio premijos laureatas žinomas dėl savo elektroninių ir elektroakustinių kompozicijų, kurios buvo atliktos šiuolaikinės muzikos festivaliuose „Gaida“, „Muzika erdvėje“, „Druskomanija“ ir kt.

Nuoroda į kompozitoriaus puslapį: https://domantaspuras.com