Tarptautinio muzikos industrijos festivalio „What’s Next in Music?“ programa 

Rugsėjo 5-7 dienomis Vilnius bus muzikos profesionalų ir naujokų dėmesio centre – kaip ir kasmet, vyks muzikos industrijos festivalis „What’s Next in Music?“. Festivalį sudarys dvi dalys: konferencija, įvyksianti Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje bei muzikinė jo dalis, kviesianti gyvai išgirsti rinktinę programą festivalio „Loftas Fest“ scenose.

Titulinė „What’s Next in Music?“ konferencijos tema „Arenas užplūdę sentimentai: kodėl mus įkvepia estrada?“ kvies pasinerti į nostalgišką skambesį ir kelti klausimus, kodėl Lietuvoje ir vėl atgimė estradinės muzikos skambesys? Kaip jis įkvepia dabartinius atlikėjus ir kodėl jo užburti klausytojai plūsta į arenas? Ar tai – tik mados tendencija, ar nuoširdus ankstesnių laikų ilgesys?

Diskusijoje dalyvaus AGATA direktorė Agnė Begetė, „Creative Industries“ įkūrėjas Lauras Lučiūnas, „Žalgirio“ arenos renginių organizavimo vadovas Mantas Vedrickas, atlikėjas Vaidas Baumila. Diskusiją moderuos LRT žurnalistas Ramūnas Zilnys.

Konferencijos metu taip pat bus galima išgirsti apie mecenatystę, aplinkosaugos iššūkius ir lyčių nelygybę muzikos industrijoje, vaizdo klipų svarbą, turavimą užsienyje.

Pirmąją konferencijos dieną uždarys neįprasta tema – pirmą kartą „What’s Next in Music?“ konferencijos istorijoje bus kalbama apie sunkiosios muzikos padėtį Lietuvos muzikos industrijoje.

Konferencijos metu prisistatys ir apie muzikos industrijos peripetijas skirtingose šalyse papasakos ekspertai iš Lenkijos, Indijos, Latvijos ir Estijos, o konferencijoje dalyvaujantys muzikos kūrėjai galės akis į akį susitikti su didžiausių muzikos festivalių Europoje atstovais.

Visi „What’s Next in Music?“ festivalio renginiai nemokami, tačiau į juos būtina išankstinė registracija. Daugiau informacijos galima rasti „What’s Next in Music?” tinklalapyje www.wnim.lt.

Rugsėjo 5-7 dienomis „What’s Next in Music?“ organizatoriai kvies ne tik diskutuoti, tačiau ir išgirsti, kaip skamba muzikos industrijos ateitis – tomis pačiomis dienomis Vilniuje dūzgiančio festivalio „Loftas Fest“ teritorijoje įsikurs net keletas „What’s Next in Music?“ scenų.

Festivalio „What’s Next in Music?“ muzikinėje dalyje pasirodys grupės iš Lietuvos ir užsienio bei skambės patys įvairiausi žanrai – nuo trankaus roko iki alternatyvaus pop, kiekvienas apsilankęs atras sau patinkančios muzikos. Trijose festivalio scenose pasirodys atrinkti atlikėjai iš Latvijos, Vengrijos, Čekijos, Lenkijos, Estijos, Ukrainos ir Lietuvos.

Dalis atlikėjų – Europos talentų mainų programos „ESNS Exchange“ nariai. Ši programa vienija virš šimto festivalių ir, kartu su Europos Sąjungos kultūros programa, palaikant Europos transliuotojų sąjungai bei tarptautinei žiniasklaidai, siūlo išskirtines galimybes jaunųjų kūrėjų karjeros vystymui.

Šios mainų programos dėka, Lietuvą aplankys indie pop-roko grupė iš Prahos „I Love You Honey Bunny“, sensacingas audiovizualinis lenkų duetas Franek Warzywa & Młody Budda, ir „NFNR“ iš Kijevo – elektroniką grojančios ukrainietės Olesios Onykiienko projektas.