Kvietimas kartu pasivaikščioti po Medines Šnipiškes

Nuoširdžiai kviečiame dalyvauti išskirtiniame renginyje, skirtame supažindinti su unikaliu Vilniaus miesto rajonu – MEDINĖMIS ŠNIPIŠKĖMIS. Rugsėjo 12 dieną, kartu su bendruomenės atstovais, turėsite galimybę pasivaikščioti po šį „kaimą mieste”, atrasti įsimintiniausias rajono gatves ir sužinoti tikrąją vietos istoriją. Šiuo renginiu siekiame ne tik paneigti egzistuojančius mitus, bet ir pristatyti didelį Medinių Šnipiškių potencialą bei pakviesti Jus prisidėti prie šios vietos ateities kūrimo.

Renginio informacija:

  • Data: Rugsėjo 12 d., ketvirtadienį
  • Laikas: 13:00.
  • Susitikimo vieta: Prie Vilniaus m. savivaldybės pagrindinio įėjimo, Konstitucijos pr. 3

Renginio metu kartu keliausime maršrutais, kuriuos užsienio turistams parinko profesionalūs gidai ir vietos gyventojai. Pasakosime, kaip Medinės Šnipiškės keitėsi per pastarąjį dešimtmetį ir kokių pokyčių galima tikėtis ateityje. Aptarsime šio rajono išskirtinumą bei stiprų identitetą, taip pat pristatysime galimus plėtros ir atnaujinimo scenarijus. Kartu diskutuosime apie iššūkius, su kuriais susiduriame, siekdami išsaugoti šią kultūriškai ir architektūriškai vertingą teritoriją.

Programa:

  • 13:00 – Renkamės sutartoje vietoje
  • 13:10 – 13:45 – Pasivaikščiojimas po Medines Šnipiškes
  • 13:45 – 14:30 – Diskusija su kava ir Medinių Šnipiškių skanėstais Šnipiškių aikštėje

Jūsų palaikymas yra itin svarbus siekiant, kad šalia augančio sostinės verslo rajono išliktų ši unikali vieta, kviečianti pasimėgauti medine architektūra ir lėtu gyvenimo būdu. Tikime, kad jos išsaugojimas ir vietos vertėmis grįstų ryšių formavimas su aplinkine, sparčiai besikeičiančia teritorija sukurs unikalios sinergijos tarp praeities ir ateities vietą. Tikime, kad tik tokiu būdu formuojama teritorija taps išskirtiniu architektūros ir tvarumo pavyzdžiu, garsinančiu Lietuvos sostinę.

Prašome iš anksto užsiregistruoti, užpildant registracijos formą: https://forms.gle/3Qyn9WhFFi2sefmA8

Vietų skaičius ribotas, todėl kviečiame apie dalyvavimą pranešti kuo greičiau. Labai tikimės, kad dalyvausite ir kartu padėsime Medinėms Šnipiškėms tapti svarbia Vilniaus kultūros ir ateities dalimi.