Noizroką kuriantys „Plié“ nauju singlu rėžia visiems į akis: mes – geriausi

Noizroko grupė „Plié“ išleidžia pirmąjį singlą „I’m That Bitch“ iš gerbėjų itin laukiamo naujojo albumo, kuris pasirodys spalį. Šis kūrinys – pirmasis įrodymas, kad grupė išties žino, ką daro ir net išranda naujus muzikinius žanrus.

„I’m That Bitch“ – pirmasis singlas ir pirmasis kūrinys albume „We Know Exactly What We’re Doing“, iškart atveriantis visas kortas apie ką yra albumas, kas yra grupė „Plié“, kas yra klausytojai ir kas yra Matas Linkauskas, grupės lyderis.

Netgi galima teigti, kad būtent apie Matą ir yra šis kūrinys – apie tai, kad jis yra geriausias „frontmanas“, kokį yra matęs šis pasaulis.

Tai – puiki įžanga į beprasidedančią albumo „We Know Exactly What We’re Doing“ (liet. „Mes puikiai žinome, ką mes darome“) kelionę, mat atspindi pagrindinę naujųjų kūrinių esmę: „Plié“ žino, kas jie yra, ir žino, kodėl jie – verti dėmesio.

Tačiau naujasis singlas nėra pirmoji gerbėjų pažintis su albumu – rugsėjo 2 dieną klausytojai rinkosi prie Šv Jono g., prie galerijos „Medūza“, kur vyko išankstinė „We Know Exactly What We’re Doing“ perklausa, vaizdo klipų, vizualizacijų peržiūra.

„Albumo perklausa, kaip renginio forma, yra itin ceremoniška. Norėjau tai pabrėžti pasirenkant netradicinę vietą, ne kino salę ir ne barą, kadangi tokios vietos klausytojus iškart specifiškai nuteikia“, – sakė grupės lyderis Matas Linkauskas.

Pačioje Vilniaus širdyje buvo pristatytos ir vizualizacijos bei vaizdo klipai, kuriuos kūrė Simonas Šimėnas ir Justas Gardžiulis.

„Be galo malonu pamatyti tiek susidomėjusių žmonių, pamatyti savo paties kūrybą gyvai, kartu su kitais – tai kiek įprasmino mūsų darbą. Geriausios emocijos – pasveikinti visus su dar vienu sėkmingu naujagimio gimimu“, – sakė Simonas Šimėnas.

Tiek „I’m That Bitch“ vaizdo klipą, tiek ateityje dar pasirodysiančius vizualizacijas bei klipus įkvėpė pati muzika, albumas ir kūrėjų pokalbiai su Matu – trijulės idėjos, kompromisai ir bendras nuovargio, laiko trūkumo, streso, atsitiktinumų mišinys.

„Pradinė vizualizacijų mintis buvo gan paprasta – padarykime kažką abstraktaus, į ką būtų galima paspoksoti. Galiausiai gavosi taip, kad į jas įdėjome daug daugiau laiko bei darbo, o kai kur pradėjo formuotis gilesnės mintys. Nėrėme vis giliau ir giliau, dėl to labai džiaugiuosi“, – sako Justas Gardžiulis.

Naujausias grupės „Plié“ kūrinys nuo šiandien prieinamas visose muzikos klausymosi platformose, o visą albumą gerbėjai išgirs rugsėjo 26 dieną.