Šiandien „SODAS 2123“ – nauji scenos vardai ir nemokamas elektronikos kūrėjų koncertas

Patirti kitonišką elektroninę muziką ir atrasti naujus scenos vardus kviečia kultūros kompleksas SODAS 2123. Šįvakar čia vyksiantis nemokamas koncertas – garso kūrėjų eksperimentų platformos „Method, Sound and Silence“ dalis.

SODAS 2123 baro „Estafetė“ scenoje pasirodys net aštuoni pradedantys muzikos ir garso meno kūrėjai: Anna Dovhan, Dovce (Dovydas Rimša), ugnekavka (Ugnė Kavaliauskaitė), Performansas (Motiejus Lazauskas), WERR (Veronika Gudeliauskaitė), Danila Berezko, Ungurinis (Andrius Merkys) bei Álino (Leonardas Mekionis).

Visi jie – vasarą vykusio garso meno, eksperimentinės elektronikos ir elektroakustinės muzikos konkurso laimėtojai. Šis konkursas, kaip ir pati „Method, Sound and Silence“ platforma gyvuoja jau antrus metus.

„Šiemet ne vienas konkurso dalyvis pirmąkart stos ant scenos ir dalinsis savo kūryba su platesne garso bendruomene. Labai džiugu, kad galime jiems suteikti tokį šansą atrasti bendraminčių muzikoje bei kartu patirti garsą“, – džiaugiasi vienas platformos sumanytojų, renginių kuratorius ir didžėjus Benas Trakimas.

Vakaro metu klausytojai galės atrasti jaunus ir labai įvairius kūrėjus bei jų garso eksperimentus. Nuo ramių ambient tonų iki realių, karo pavojaus sirenų kuriamo garso takelio, nuo choreografinio garso performanso iki violončelės ir elektronikos garsų sintezės.

Visi aštuoni atrinkti dalyviai prieš pasirodymus konsultavosi ir dirbo kartu su muzikos profesionalais raiškos, atlikimo, leidybos ir vadybos klausimais. Būtent galimybė mokytis vieniems iš kitų ir dalintis informacija bei garsiniais eksperimentais yra pagrindinis platformos „Method, Sound and Silence“ suteikiamas prizas.

Šiemet dalyvius konsultavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytojas, kompozitorius ir elektroninės muzikos atlikėjas Vladas Dieninis, eksperimentinio garso ir performanso menininkė Gailė Griciūtė, tarpdisciplininio meno bei muzikos renginių organizatorius, konkurso kuratorius Benas Trakimas bei atlikėja, grupės „Superkoloritas“ narė, radijo laidų vedėja, konkurso koordinatorė Giedrė Nalivaikaitė.

Norinčių susipažinti su naujais alternatyvios elektroninės muzikos scenos vardais kviečiami užsukti į SODAS 2123 barą „Estafetė“ (Vitebsko g. 23, Vilnius) rugsėjo 18 d., nuo 18 valandos.

Kultūros komplekse SODAS 2123 vyksiantys gyvi pasirodymai dalinai finansuojami asociacijos Latga bei Vilniaus miesto savivaldybės.

Renginys internete: https://www.facebook.com/events/896795745658610