Muzikos verslo ekspertai dalinsis sėkmingais muzikos strategijos pavyzdžiais

Spalio 11 ir 22 dienomis Vilniuje, Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, vyks nemokami seminarai, skirti muzikos industrijos darbuotojams ir kūrėjams.

Kasmet organizuojama seminarų serija šiemet kvies plėsti žinias sėkmingo muzikos katalogo administravimo ir koncertinių turų organizavimo srityse. Seminarus ves muzikos ir inovacijų specialistė Katrina Balcius iš Jungtinių Amerikos Valstijų bei muzikos agentas Koen ter Heegde iš Nyderlandų.

Pirmoji susipažinti kvies Katrina Balcius seminare „DISCO Masterclass. Get started with the music industry’s preferred tool“. Jungdama meilę muzikai ir inovacijoms, Katrina Balcius per savo karjerą išbandė daug skirtingų muzikos industrijos sričių, bendradarbiavo su „Amazon Studios“ ir „Warner Music Group“.

Šiuo metu Katrina visą dėmesį skiria muzikos industrijos veiklų efektyvumo gerinimui ir padeda vystyti platformą „DISCO“. Platforma padeda kūrėjams lengvai susikurti ir administruoti savo muzikos katalogą, tiesiogiai komunikuojant su industrijos profesionalais, ieškančiais dar neatrastų muzikos talentų. Šią platformą Lietuvos muzikos industrijos žaidėjams ji pristatys seminaro spalio 11 dieną metu.

Iš Nyderlandų atvykstantis talentų mainų platformos „Yugofuturism“ ir leidybos kompanijos „Subroutine“ įkūrėjas Koen ter Heegde dalinsis savo patirtimi ir įžvalgomis, padėsiančiomis susiplanuoti koncertinį turą už gimtosios šalies ribų.

Dažnas tarptautinių konferencijų svečias, kurio temų laukas apima savarankišką turavimą, muzikos ekosistemos analizę bei tarptautinį dainyklų (ang. grassroots venues) bendradarbiavimą, susitikti kvies seminare „How to Book a Tour?! Things to think of before you hit the road“, spalio 22 dieną.

Spalio 11 ir 22 dienomis vyksiančiuose seminaruose susitikti kviečia ir juos organizuoja Lietuvos muzikos verslo asociacija, kurios veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Abu seminarai vyks anglų kalba. Daugiau informacijos apie seminarus galima rasti Lietuvos muzikos verslo asociacijos „Facebook“ paskyroje.