Creeper Fest III @ Mulen Ružas, rugsėjo 27

Jau tampa tradicija, kad „Mulen Ružas” ir alternatyvios muzikos renginiai – neatsiejami. Taigi kur dar galima tikėtis tokio kreivai-pankiškai-gotiškai-makabriško renginio kaip CREEPER FEST. Ši deathpunk ir postpunk fiesta pukiai įsiliejo į sovietines erdves, apsikarstė voratinkliais ir dekoracijomis, atmosferą kaitino kreivi filmai (su garsu!), rodomi foje salėje. Festivalis nuo pat pradžių yra vizualiai ir konceptualiai palaikomas lietuvių menininkės Natalie Shau, garsinančios Lietuvą tamsiojoj skaitmeninio meno jūroje.

Čia – antrosios dienos CREEPER FEST flashback’as.

Vakarą pradėjo Jungtinių valstijų grupė BIRTH!, į kuriuos prisipažinsiu nespėjau, taigi teko pasitenkinti tokiais kontraversiškais atsiliepimais kaip „nieko nedarė ant scenos” ir „taip varė kartu su žiūrovais, kad net ant scenos nespėjo užlipt”. Spręskite patys.

VARSOVIE – prancūzai, puikiai suderinę frankofonišką meilės energiją su gotikiniu skambesiu. Užvedė publiką puikiai.

ZOMBIE ZEX – charizmatiškas „čigoniško” gymio vokalistas Vincent alsuoja senosios punk scenos dvasia. Jo dainavimas kažkuo nostalgiškai primena DANZIG ar net ROLLINS BAND vokalinius pliūpsnius.

Visų atlikėjų ir klausytojų išvaizdoje daugiau ar mažiau dominuoja juoda spalva, grandinės ir įvairūs fetišistiniai elementai, tačiau niekas tą vakarą neprilygo britėms SCARY BITCHES. Šios išskirtinio grožio ir sunkiai nusakomo amžiaus „lesbietės vampyrės iš kosmoso” (jų albumo pavadinimas) valdė visų protus, kūnus ir akis. Įspūdingi groteskiški kostiumai, kūno iškilumai ir juodas jumoras persipynė į tikrą vampyrų šou. Pamokė jos jaunuosius paauglius ir savo dainų tekstais: „You all will end up looking like the SCARY BITCHES” (“visi jūs kažkada atrodysit kaip baisios kalės” – SCARY BITCHES) arba „I hope you die young, I hope you die in pain… I hope that I’m still alive so I can dance and sing and piss all over your grave” („tikiuosi tu mirsi jaunas, tikiuosi mirsi skausmuose… tikiuosi busiu dar gyva ir galėsiu dainuoti, šokti ir šlapintis ant tavo karsto”).

Vakaro kulminacija turėję tapti BLOODY DEAD AND SEXY man pasirodė neišskirtiniai, šiek tiek primenantis savo išvaizda ir manieromis THE CURE lyderį Robert Smith, vokalistas mėtė mikrofoną, staipėsi ir kitaip bandė atskleisti savo tamsų vidinį pasaulį, tačiau nuoširdaus skambesio besiliejančio tiesiai iš kraujuojančios širdies aš neišgirdau.

Trečiasis CREEPER FEST šiais 2008 metais vyko net antrą kartą ir visa tai organizacijos Decadentia dėka. Ši organizacija turi savo laidą START FM – „Decadentia on Air”.

CREEP ON!