Few Nolder debiutinį albumą laistys birželį

Praėjus metams nuo pirmojo vinilo Brenn/No Mo, elektroninės muzikos kūrėjas Linas “Few Nolder” Strockis ruošiasi šauti prabangaus šampano butelį.

Kodėl ne “Alitos”? Nes debiutinį jaunojo menininko albumą išleis muzikinių įrašų leidykla Planet Mu, kuri neabejotinai yra ne tik savo karjerą pradedančių, bet ir ne vieną plokštelę savo sąskaitoje turinčių atlikėjų svajonė.

Per pastaruosius keletą mėnesių Planet Mu į pasaulį paleido nemažai stiprių įrašų: Distance Repercussions (2008), Starkey Ephemeral Exhibits, (2008), Mary Anne Hobbs kompiliaciją Warrior Dubz (2009), Neilo Landstrummo Lord for £39! (2008) bei tuoj oficialiai pasirodysiantį ir jau giriamą Timo Exile Listening Tree.

Kaip nekeista, Few Nolder savo debiutinį darbą pakrikštijo New Folder, nors kalbėdamas apie pavadinimo idėją mėto mistinius pėdsakus.

“Vieni čia gali įžvelgti ekologinę žinutę, jog geriau naudoti virtualius, o ne popierinius aplankalus; “Facebook” karta galbūt užuos mano manifestą prieš skaitmeninių įrašų vykdomą vinilo genocidą, – prunkšdamas aiškino albumo pavadinimo kilmę L.Strockis, – Tačiau galiu nuraminti – nėra čia to populiaraus šlamšto. Jei atvirai – kadaise dabartinį savo pseudonimą pasirinkau tik dėl to, kad albumą galėčiau pavadinti būtent “New Folder”.

Kada tiksliai debiutinis darbas pasirodys prekyboje, Linas neatskleidė, tačiau teigė, jog kūriniai bus išleisti kompaktinės ir dvigubos vinilinės plokštelių pavidalu. Tiesa, nors No Mo bei Brenn kompozicijos ir įtrauktos į oficialų kūrinių sąrašą, bendrame vinilo pakete jų nebus.

Be minėtųjų, albume bus galima išgirsti ir nemažai bendrų darbų su kitais atlikėjais: Rut įdainuotos Sheezanovos dainos Elegantiškai snigo vokalo partijos interpretaciją pavadintą El snig; su klaipėdiete džiazo vokalo studente Monika Liublinaite įrašytą bei į Sutemos.net rinkinį Intelligent Toys 5 įtrauktą Fluttery bei su Burp&Pout sukonstruotą Pillow.

Taip pat į albumą itraukti ir Top, Skriek bei Lino povyzai itin būdingų pavadinimų Chika bei Malyska kūriniai.

Daugiau naujienų iš Few Nolder išpešti nepavyko, tačiau atlikėjas puse lūpų prasitarė, jog šis dabras nebus vienintelis fiziniu formatu šiais metais pasirodysiantis įrašas bei palinkėjo kantrybės laukiant tolimesnių žinių.

“Mike Paradinas – Planet Mu galva – mano kūrybą apibūdino kaip maximal techno. Ir iš tiesų – per pastaruosius 3 kūrybinius metus teko apžioti tiek įvairaus skambesio, kad pajutau nebetelpąs į Few Nolder rėmus. Todėl labai džiaugiuosi, jog šis albumas bus grynai “fewnolderiškas”, – pabaigai pridūrė nenuilstantis panevėžietis.

Few Nolder @ MySpace
Few Nolder @ Ore Grotuvas
Planet Mu Official