„Be2gether“ pirmieji: Gogol Bordello, A. Mamontovas, Polarkreis 18, Touch and Go ir Clawfinger

Festivals „Be2gether“ skelbia pirmus penkis atlikėjus, kurie šių metų birželio mėnesį pasirodys festivalyje.

Viena iš įdomiausių šiemet festivalyje grosiančių grupių – JAV pankroko žvaigždės Gogol Bordello. Gogol Bordello, kurį aštuoni tuomet dar nepripažinti kūrėjai iš penkių skirtingų pasaulio šalių subūrė pirmosios Eugene Hutzo grupės Flying Fuck pagrindu, save vadina kultūrinės revoliucijos skleidėjais. Šių metų „Kino pavasaryje“ buvo parodytos dvi juostos apie šią grupę, Eugene taip pat yra suvaidinęs keliuose filmuose. Vienas žymiausių 2005 m. išleistas „Everything is Illuminated“. Provokuojantys grupės tekstai, ukrainietiškas akcentas, multikultūrinis čigoniškas punk, stiprus Eugene balsas ir išraiškingos instrumentinės partijos jų koncertą paverčia nebloga diskoteka.

„Be2gether“ į koncertinę programą pasikvietė ir sparčiai išpopuliarėjusius vokiečius Polarkreis 18. Susidomėjimas šia grupe Vakarų Europos šalyse prasidėjo po to, kai dabar jau visiems žinomas jų hitas „Allein Allein“ užkopė į grojamiausių dainų topų viršūnes. Beje, lietuvaičiai Metal on Metal Europos publikai rudenį pateikė sėkmingą šio hito remiksą.

http://www.youtube.com/watch?v=UlxtIKPSK-0

Festivalyje apslankys viena pirmųjų new metal grupių Clawfinger, susikūrusi Vokietijoje. „Grupės dainos – tai garsūs protestai prieš megalomaniją, homofobiją, militarizmą ir kitas šiuolaikinį gyvenimą apnikusias ydas. Savo nauju albumu atlikėjai šaukte šaukia – „Gyvenimas tave nužudys“ (angl. „Life Will Kill You“). Tiesa, bendradarbiavę su ne vienu ryškiu rock muzikos atlikėju, „Clawfinger“ padėjo iškilti ir vokiečių grupei „Rammstein“, prodiusavę pirmuosius jų albumus.“ – rašoma pranešime spaudai.

Festivalyje bus puiki proga prisiminti magišką frazę – „Gyvenimas – paplūdimys“, rašoma pranešime spaudai. Čia apsilankys electro jazz veteranai Touch and Go. Nuo 2007 koncertuojantys po Rytų Europą ir grojantys savo gabalus iš 1990-tųjų vidurio.

Touch and Go – Would you…?

Šiemet į Norviliškių pievas taip pat sugrįš pirmajame „Be2gether” grojęs Andrius Mamontovas.