Despotin’ Fam atgaivino lietuvišką klasiką

Legendinės lietuvių elektroninės grupės EXEM nario Matisse, kitaip žinomo Mato Petriko vardu, 1998 m. Igno Jonyno spektakliui „Naktis prieš pat miškus“ sukurta daina “Aš noriu rėkti” vėl grįžta į madą. Už tai galima paploti katučių Despotin’ Fam kolektyvui ir Jazzu, kurie kartu įrašė savo versiją, pavadintą “Noriu rėkt!”

Spektaklio, pastatyto pagal Bernardo Marie Koltėso pjesę garso takelis tada buvo išleistas audio kasetės pavidalu, o ten įrašyta muzika turėjo lietuviškai scenai netikėtą pateikimą ir skambesį. Kiekvienas save gerbiantis melomanas tikrai čiupinėjo šį garso takelį savo grotuve.

Naująją atlikimo formą įkūnijo Shmekla, Liezhuvis, Vaiperis ir viena darbščiausių vokalisčių Jazzu. Gyvą instrumentalą įgrojo Dalekas (pučiamieji), Juozas (gitara) bei Justas (kontrabosas), o skambesio subtilybėmis pasirūpino garso įrašų studija Green Carpet.

Despotin’ Fam šiais metais išleido Vaiperio ir Serumo Cafeteria: Inn Legend ir juda link bendro kolektyvo albumo, kurio pirmuoju šviesuliu ir tapo apie metus natūraliai brandinta kompozicija “Noriu rėkt!”.

“Kūrinys simbolizavęs šviežią lietuvišką skambesį, neturėtu būti pamirštas. Pabėgimas iš miesto ir jo užkulisių, laisvai prieinamas tavo ir kiekvieno panorėjusiojo ausiai”, – teigia projekto iniciatoriai.

“Noriu rėkt!” galima išgirsti Ore Grotuve arba parsisiųsti nemokamai.

www.despotin.com