Po sėkmingos premjeros Prahoje, projekto “theSYSTEM” premjeros Lietuvoje

Lapkričio 6 ir 7 dienomis Vilniaus ir Kauno lėlių teatrus pasieks Prahos žiūrovams sėkmingai prisistatęs, ekologines ir socialines temas nagrinėjantis Čekijos ir Lietuvos kūrėjus suvienijęs šokio, lėlių teatro ir muzikos spektaklis “theSYSTEM”. Tarptautinis tarpdisciplininis projektas atsispiria nuo E. A. Poe apsakymo „Profesoriaus Plunksnos ir daktaro Dervos sistema“ bei Dž. Orvelo kūrinio „Gyvūnėlių ūkis“ ir žiūrovų akistatoje tiria žmogaus ir gamtos susvetimėjimą, gyvenimą XXI a. sistemoje.

Penkerius metus spektaklio idėją brandinusios režisierės ir lėlininkės Paulinos Nešukaitytės kvietimu garso takelį sukūrė ir jį gyvai pasirodymo metu atlieka elektroninės muzikos duetas “Golden Parazyth”, sistemoje įkalintus individus įkūnija spektaklio šokėjai iš Čekijos Martina Sobotkova, Prahos šiuolaikinio šokio scenoje gerai žinomas choreografas ir šokėjas Šimon Kuban ir lietuvis Andrius Stakelė. Spektaklį papildo rankų darbo lėlinės animacijos vizualizacijos.

“Dešimt intensyvių dienų su talentinga komanda davė gerus rezultatus. Džiaugiamės išties šiltu priėmimu ir teigiamais Čekijos žiūrovų atsiliepimais. Kūrybinių dirbtuvių metu Prahoje susiliejo skirtinga menininė išraiška, sukūrusi išskirtinį pasirodymą, keičiantį lėlių teatro istoriją bei požiūrį į jį. Spektaklis bus įdomus ir kokybišką garsą vertinantiems melomanams ir šokio gerbėjams”,- teigia spektaklio idėjos autorė P. Nešukaitytė. Bendru kūrybinių rezultatu nekantrauja pasidalinti iki šiol tik su teatru nebendradarbiavęs duetas “Golden Parazyth”, o šokėjams iš Čekijos premjeros Lietuvoje taps pirmuoju susitikimu su žiūrovais Baltijos šalyse.

Šokio, muzikos ir lėlių teatro junginį “theSYSTEM” žiūrovai galės išvysti jau lapkričio 6-7 dienomis Kauno valstybiniame lėlių teatre ir Vilniaus teatre „Lėlė“.

Muzika: Golden Parazyth (LT)

Idėja / režisūra : Paulina Nešukaitytė (LT)

Scenografija: Vita Eidimtaitė (LT) + Paulina Nešukaitytė (LT)

Šokėjai : Martha Sobotka (CZ) + Šimon Kuban (CZ) + Andrius Stakelė (LT)

Trukmė: 50 min.

Nuotraukose – akimirkos iš premjeros Prahoje.

Lietuvos ambasados Prahoje nuotr.