Muzikinių renginių serija „Isla to Isla“ tarp „gallery 1986“ mūrų švęs pusę dekados

Balandžio 22 dieną, šeštadienį, buvusios radijo gamyklos patalpose įsikūrusioje kultūrai ir elektroninei muzikai dedikuotoje „gallery 1986“ (Kauno g. 32) erdvėje, vyks renginių serijos „Isla to isla“, skirtos tiek elektroninės, tiek instrumentinės alternatyvios muzikos mylėtojams, penkių metų sukakties paminėjimas su DJ Sundae, Patricia Kokett, Jūra Elena Šedyte, Vladu Dieniniu, Hìldå, Justautu ir suy.

Muzikos leidybos kompanijos bei renginių serijos „Isla to isla” sumanytojai ir palaikytojai – Gediminas Jakubka pseudonimu Patricia Kokett ir Benas Trakimas, sceniniu vardu Hìldå, sudarydami renginių programą kaskart nustebina net ir išrankiausius melomanus, o į penkių metų gimtadienio renginį pasikvietė atlikėjus iš Lietuvos bei užsienio.

„Isla to Isla” išjudina tas raumenų grupes, kurios paprastai miega, o šeštadienį vyksianti trijų mums svarbių dėmenų šventė įamžins ir „Isla to Isla” narių kūrybą, pirmąją leidyklos plokštelę „Psykhe“ bei kiek pavėluotą penkių metų gimtadienį. Šie penkeri kūrybiniai metai mums prasisuko kaip uraganas, pripildytas pakilimų ir abejonių, tačiau laikome aukštą bei pozityvią natą ir esame pasiryžę „Isla to Isla” tęsti dar ilgai”,- apie penkmečio patirtis pasakoja „Isla to isla” iniciatoriai Gediminas Jakubka ir Benas Trakimas.

Šio šeštadienio programoje – jau ne pirmą kartą Lietuvoje viešintis ir vietos publikos įvertintas paryžietis Laurent Richard pseudonimu DJ Sundae – neįkainojamos plokštelių kolekcijos, kurioje reti radiniai iš dulkėtų lentynų bei limituotų spaudimų, savininkas. Laurent taip pat susipažįsta su nišinėmis subkultūromis, jų kuriama muzika bei ekspresyvia atskalūnų kūryba savo dabartinės įrašų kompanijos „Idle Press“ dėka. Skambių ritmų mėgėjus pasitiks ir vietos kūrėjas, bendruomenės radijo „Radio Vilnius“ rezidentas ir viena antroji muzikinio kolektyvo „Dykuma“ – Justautas, kuris ir atidarys pusės jubiliejaus programą.

Naktyje taip pat nuskambės ir trys gyvi pasirodymai – Patricios Kokett, Jūros Elenos Šedytės ir Vlado Dieninio performatyvūs muzikiniai išstojimai. Pirmoji gyvų pasirodymų seriją pradės – kompozitorė, atlikėja bei didžėja Jūra Elena Šedytė, savo kūryba griaunanti griežtai apibrėžtas muzikines formas ar taisykles. Minimalistinės sintezatorių melodijos, elektrifikuoti ritmai, modifikuotas fonavimo gaudimas, vibracijos ir dainavimas, papildytas sakytinio žodžio epizodais, yra pagrindiniai komponavimo elementai, aptinkami ne viename jos kūrinyje.

Nakties programą tęs ilgai lauktą gyvą pasirodymą paruošęs vienas iš „Isla to Isla“ įkūrėjų ir elektroninės muzikos atlikėjų – Patricia Kokett, kuris pristatys garsus iš savo naujausio albumo „Psykhe“, išleistu po leidybinės kompanijos „Isla to Isla“ stogu. Jo diskografijoje taip pat puikuojasi albumas „Bizarr“, dvi vinilinės plokštelės, išleistos Amsterdamo „Knekelhuis“ leidybinėje kompanijoje, bei dvi vinilinės kompiliacijos.

Seriją užbaigs ir į estafetę didžėjams perduos – kompozitorius Vladas Dieninis, veikiantis garso, teatro, šokio, kino ir tarpdisciplininio meno kontekstuose. Pastaruoju metu  jis kuria inovatyvius perkusijų pasirodymus, kuriuose susijungia virtuoziška technika ir įvairūs garsovaizdžiais, o patirtis juose primena improvizuotus ritualus. Vlado diskografijoje – leidybinės kompanijos „Isla to Isla“ išleistas minialbumas „HAJAT“, kurio kūrybinė logika siejama su autorefleksija bei savito braižo reprodukcija.

Daugiau informacijos apie muzikininės platformos „Isla to Isla“ penkių metų gimtadienio renginį ir jo programą – „gallery 1986“ Facebook paskyroje.