punktò pristato savo albumą “QQ” ir naują klipą

Drąsiais ir netikėtais vizualiniais sprendimais bei konceptualia muzikine raiška Lietuvos ir Europos vandenyse jau pastebėtas projektas „punktò“ pristato naują singlą – „Goubliai“. Ketvirtąją būsimojo albumo dainą lydi naujas videografinis Jono Šarkaus bendradarbiavimas su režisieriumi Ryčiu Titu. „Šiame kūrinyje sudėta didelė dalis minčių, kurios man yra dažnas gimstančių kūrybinių idėjų pamatas.“, – sako projekto autorius J. Šarkus. Singlas anonsuoja ir spalio 1 dieną elektroniniu formatu pasirodysianti debiutinį „punktò“ albumą „QQ“ (įrašų kompanija „Isla to Isla“).

Lyg po zombių apokalipsės ištuštėjusiame vaizdo klipo pasaulyje klaidžioja pranašą, dievybę ar devintojo dešimtmečio siaubo filmų būtybę primenantis herojus. Už grandinės vilkdamas gaublį, jis valdo, purto, dievina ir tuo pačiu metu triuškina pasaulį, kaip savųjų obsesijų pripildytą žaisliuką. „Pagrindinis veikėjas, kaip mes jį vadiname „kunigėlis“, simbolizuoja mūsų visuomenės norą „apsiryti“ įtaka. Visuomenės, kuri aktyviai kuria savo pasaulį, išnaudoja jį savo tikslams, bet naudoja jį neatsakingai, švaistūniškai ir susidievinę piktdžiugiškai veda jį link susinaikinimo. Klipe yra viskas nuo pasaulio gimimo iki perdozavimo jo teikiamomis galiomis. Viskas persmelkta gana tamsia ironija, hiperbolizuojant tiesas su kuriomis leidžiame sau susigyventi, nors vertėtų jas dar kartą permastyti.“, – pasakoja režisierius R. Titas.

„Tiek muzikinėje kūrinio formoje, tiek vaizdo klipe telpa tikėjimo, egzistencijos, nepastebimai tuštybe užglaistytos žmonijos savidestrukcijos temos, kurias su prodiuseriu Ignu Juzoku kodavome dainos garse, o su režisieriumi R. Titu – klipo vaizduose ir simboliuose.“, – apie naujosios dainos ir vaizdinio turinį kalbėjo J. Šarkus. Klipo režisierius antrino nuo pradžių susitapatinęs su muzikos idėjomis, tačiau pirminis bendradarbiavimas buvęs kiek kitoks, nei įprasta: „Viskas prasidėjo ne nuo aiškaus scenarijaus kūrimo, o nuo abstrakcijų. Pirmą kartą susitikę su Jonu, pradėjome kalbėtis apie tada dar neapčiuopiamas vizijas, kurios sukosi jo galvoje: vaizdinius apie pagrindinį veikėją, jo veiksmus, kurie slėpė kažkokią esmę, bet dar tiksliai nežinojome kokią. Pradėjome pildyti savo sąrašą įvairiausiomis asociacijomis. Galų gale, beveik viskas puikiai „sugulė“ į vieną bendrą istoriją, ir gausiai naudojamas simbolizmas įgavo tikrąją prasmę, – susijungė į vieną „gaublį“.“

Kūrėjai dėkoja visiems prie klipo filmavimo prisidėjusiems komandos nariams, be kurių nebūtų pasiektas išskirtinis rezultatas. Nors ir reikėjo įveikti aikštelėje stingdžiusį šaltį bei įgyvendinti iš pirmo žvilgsnio paprastus, bet iš tiesų ambicingus sumanymus, viskas buvo padaryta vos per dvi dienas. „Pabaigus filmavimą ir išlaisvinus Joną iš jį jau kankinti pradėjusio kostiumo, atrodė, kad nuėjome visą „Via Dolorosą“, tačiau jau tada žinojome, kad mūsų laukia tikrai nestandartinis rezultatas.“, – klipo kūrimo procesą apibendrino R. Titas.

„punktò“ – unikalus Jono Šarkaus projektas, jo alter ego ir individuali muzikinė bei vizualaus meno kalba. „punktò“ muzika – neįprastos šokių muzikos kompozicijos, įkvėptos lo-fi, Synth-Pop, Disco, minimal wave stilių bei avangardo atspalvio, kurį atsineša J. Šarkaus darbas teatre. Norintys patirti visas šio projekto siūlomas kūrybos spalvas, įrašų kompanijos „Isla to isla“ Bandcamp puslapyje gali užsisakyti ir išskirtinį būsimojo albumo „QQ“ įrašą audiokasetės formatu.