Barkodas išleido savo pirmą hyperpop muzikos albumą “Padėkit”

Rugpjūčio pradžia hyperpop atlikėjui Barkodui ir jo muzikos gerbėjams įsirašė į istorija: visose muzikos platformose galima išgirsti pirmą Domanto Barkaus – Barkodo debiutinį albumą pavadinimu “Padėkit”. Atlikėjas prie šio albumo kūrybos praleido net pusę metų.

Kaip atlikėjas sako: “Aš negalėčiau šio albumo pavadinti kitaip negu senas barkodas, naujas barkodas ir ateities barkodas”. Albume galima išgirsti persipynusius įvairius muzikos stilius ar net senus, gerai visiems pažįstamus skambėsius. Kaip pavyzdys dainoje “Albanija high” panaudota visiems gerai žinomo hito “Stereo love” skambesiai. Barkodas savo dainuose sudėjo atsiminimus, kuo gyvena dabar ir kokių pokyčių norėtų sau ir visuomenei.

Albumas taip pat kalba apie šių laikų problemas su kuriomis susiduria jaunimas. Tai ne tik apie nelaimingas meilės išraiškas, bet ir apie susiduriančią tuštybę, priklausomybės, visuomenės abėjingumą. Išaukianti šio albumo viršelis atkreipia demėsį į didžiosios visuomenės problemą, su kurią susiduria labai daug Lietuvos gyventojų. Tame tarpe ir jaunimas, kuris vis dažniau turi priklausomybę lošti. Tačiau visuomenė yra linkusi nuo to atsigręžti ir nematyti tikrosios problemos.

Domantas Barkus – Barkodas prie šio albumo dirbo ne vienas. Jam padėjo dj ir elektroninės muzikos prodiuseris Arūnas Žežickas – M1dlet. Su kuriuo kartu sudainavo albume esančią dainą “Duok”.

Hyperpop yra naujas elektroninės muzikos žanras, kuriame persipina tokie žanrai kaip elektronika, pop, šokių muzika ar net metalo skambesiai. Hyperpop išpopuliarėjo 2010 metais Jungtineje Karalystėje. O kaip žanrą muzikos kritikai pradėjo skaityti tai 2019 visiems gerai žinomoje muzikos platformoje “Spotify”. Šis žanras labiausiai populiarus jaunimo tarpe. Lietuvoje šio žanro atlikėjų nedaug, tačiau jie turi savo komandą pavadinimu “Vape club”. Į savo koncertus “Vape club” pritraukia šimtus šio muzikos žanro gerbėjų.