Šiandien Vilniuje muzikos žvaigždės Yves Tumor pasirodymas

Šį pirmadienio vakarą Lukiškių kalėjimo bendruomenės ir svečių laukia išskirtinis koncertas. Jo herojus – savęs vienai lyčiai nepriskirianti JAV roko žvaigždė ir išskirtinis veikėjas Yves Tumor, kuris ant scenos sau leidžia tikrai daug. Yves Tumor kartu su grupe kuria tirštą ir klampią vizualinę ir muzikinę patirtį scenoje. Roko žvaigždė, mados ikona, veikėjas ir tikras performer‘is. Čia niekas neina tik palinksėti galva – tai itin erzintų patį Yves. Kiekvienas jo pasirodymas yra jokių analogų neturintis performansas, o kiekvienas klausytojas yra ne tik to liudininkas, bet ir pilnavertis dalyvis.

Kai gegužę Yves Tumor savo socialiniuose tinkluose paskelbė, kad dar kartą koncertuos Vilniuje, daug kas nepatikėjo. Pasirodymas didžiajame Lukiškių kalėjimo kieme bus ypatingas tuo, kad gerbėjai Yves Tumor galės pamatyti kompaktiškesnėje erdvėje, būti arčiau jo. Laukia pilnametražis koncertas. Dėl tokios privilegijos daugelis Yves Tumor fanų daug ką atiduotų.

Dar vakar dieną į Vilnių atvykęs Yves Tumor pasirinko poilsį ir šiuo metu ilsisi prabangiame Vilniaus viešbutyje. Į Lietuvą Yves Tumor ir jį lydinti komanda atvyko iš Helsinkio, kur savaitgalį sėkmingai pasirodė itin madingo festivalio „Flow Festival“ scenoje.

Lietuvos auditorija jau žino, ką reiškia Yves Tumor gyvo pasirodymo jėga. Prieš kelis metus šis personažas surengė pasirodymą „8 Festival” festivalyje Vilniuje. Didžiųjų žiniasklaidos kanalų nuolat linksniuojamas Yves Tumor šiandien padovanos dar vieną vertingą koncertą atviram ore.

Yves Tumor publikai atiduoda visą save, bet nulipęs nuo scenos akylai saugo asmeninį gyvenimą ir žiniasklaidoje yra retas svečias. Jeigu ir kalba viešoje erdvėje, tai ne apie save, o apie savo scenos personažą Yves Tumor. Manoma, kad tikrasis atlikėjo vardas yra Sean Lee Bowie, bet net ir to niekas negali patvirtinti, ką jau kalbėti apie intymesnes gyvenimo detales. Socialiniai tinklai ir dėmesio centras tikrai nėra jo mėgstamiausios vietos.

Pavienių interviu metu šitas veikėjas mėgsta perimti žurnalistų darbą ir vietoj atsakymų dažniau duoda klausimus. Yves Tumor nesistengia sąmoningai būti paslaptingas, jis tiesiog yra labai privatus žmogus ir nenori fanams sudaryti klaidingą įspūdį, kad šie pažįstą iš tiesų visai nepažįstamą žmogų.

Muzikanto kūrybinis pasaulis yra toks įdomus ir atviras, kad kištis į asmeninį nėra jokio reikalo. Puikus to įrodymas yra naujasis Yves Tumor albumas „Praise A Lord Who Chews But Which Does Not Consume; (Or Simply, Hot Between Worlds)”, kuris yra iki šiol intymiausias atlikėjo darbas, vedantis klausytoją per konceptualiai įvairialypę dvasinę kelionę.

Praėjusiais metais įtakinga britų leidykla „Warp“ išleido šį Yves Tumor albumą, kuris ne tik pasotino melomanų ištroškusias ausis, bet ir sulaukė daug gerų atsiliepimų ir susižavėjimo šūksnių iš rimčiausių muzikos apžvalgininkų visame pasaulyje.

„Yves Tumor naujausias albumas yra blizgantis, turtingomis detalėmis papildytas pasaulis. Šiame albume jaučiasi Yves Tumor vis didėjančio talento ir ambicijų kulminacija“, – skelbė muzikos snobai „Pitchfork“ šiam albumui skyrę net 8,4 balų iš 10 balų. Jų standartais tai yra labai daug.

„Yves Tumor žongliruoja nesuskaičiuojamu kiekiu žanru ir lengvai juos pritaiko savo unikaliam skambesiui. Alternatyvaus roko superžvaigždė sukūrė keletą įsimintiniausių ir atviriausių dainų tekstų iki šiol“, – taip apie naujausią Yves Tumor albumą rašė „The Guardian“.

Apie Yves Tumor koncertus nuomonę turi visi. Įprastai ši roko žvaigždė kelias dainas atlieka persisvėręs per apsauginę tvorelę, dainuodamas kuriam nors gerbėjui tiesiai į veidą arba daro dar kažką, ką tik nori. Publika jį myli, o kartais ir nekenčia. Nori su juo permiegoti arba netgi užmušti. Tarpinio varianto nėra. Būtent to ir siekia meistriškasis performeris. „Viską darau iš širdies. Blogiausia reakcija į kūrinį – tai jokios reakcijos. Noriu sužadinti stiprius jausmus ir reakcijas, nesvarbu kokios jos bebūtų – pamišę meilės šūksniai ar neapykantos spjūviai. Mėgstu žaisti su žmonių emocijomis, bet darau tai teigiamai, ne manipuliatyviai.”, – pasakoja Yves Tumor. Ištikimiausi gerbėjai tai puikiai žino ir koncertuose savęs tikrai nevaržo – kontaktiniai apsikeitimai čia yra būtini.

Yves Tumor kas kartą išranda save iš naujo ir jo neįmanoma sumaišyti su niekuo kitu. Sunku pasakyti, kas stebina labiau: vokalas ar išvaizda. Šis personažas nebijo kraštutinumų ir drąsiai žaidžia su įvairiomis šiuolaikinio meno formomis ir skirtingais muzikos žanrais.

Ant scenos Yves Tumor yra netikėtumų viesulas ir chaosas gerąja to žodžio prasme. Iš Yves Tumor visada galima tikėtis tik kažko netikėto. Šis vakaras Vilniuje Yves Tumor bus dar viena galimybė žengti į sceną šią vasarą. Vien rugpjūtį jo laukia net 14 pasirodymų ir daug didžiųjų festivalių Europoje. Yves Tumor vasaros turą užbaigs rugsėjį Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Šį pasirodymą pradės paties Yves Tumor pasirinktas prancūzas Samuelis Barbier-Ficatas, kuris šiuo metu savo laiką leidžia ir kuria Lietuvoje. Koncerto pradžia – 19:15 val., vartai – 18:00 val. Bilietais į šį ir kitus „8 Days A Week” koncertus platina oficialus agentūros bilietų platintojas „Bilietai LT“.