Roughly Human pristato konceptualų antrąjį albumą „Almost Daylight, Hopeless Dawn”

Roughly Human – Emo / post-hardcore žanro atstovai Lietuvoje, pristato antrąjį albumą „Almost Daylight, Hopeless Dawn“, kuris išvys dienos šviesą rugpjūčio 23 dieną. Konceptualiame albume pasakojama apie Saulės ir Mėnulio skyrybas, Mėnulio klajones bei išbandymus gyvenimo prasmės beieškant. Šioje teatrališkoje istorijoje susipina mitologizuotų autobiografinių įvykių fragmentai, traumų bei išmoktų pamokų apmąstymai. Albumu grupė tyrinėja įvairias garsines paletes: nuo screamo ir post-rock iki rap metal ir post-punk; taip kiekviena daina įgyja savitą tapatybę, įsijungiančią į erdvėlaikių bei emocijų įvairove pulsuojančią visumą.

Almost Daylight, Hopeless Dawn“ sudaro trys dalys-veiksmai. Pirmosios dvi atskirais EP buvo išleistos vasaros pradžioje.

Act I: Twilight“ (liet. „Pirmas veiksmas: Saulėlydis“).

Pirmoji dalis prasideda ties pabaiga: albumo protagonisto santykiai neišvengiamai ritasi link prarajos. Pavargęs tūnoti Saulės šešėlyje, apsėstas pavydo bei naujos pradžios trokštantis Mėnulis paskelbia karą savo mylimajai ir karūnuoja save naujuoju nakties karalystės valdovu, taip paskandinamas pasaulį amžinoje tamsoje. Pirmasis albumo singlas „Desert Dry,temperamentingai sulydantis repo ir post-hardcore muzikos stilius,nukelia klausytoją į patį dramatiško išsiskyrimo įkarštį.

Act II: Moonshine“ (liet. „Antras veiksmas: Mėnesiena“).

Šioje dalyje sutinkame jau pavargusį, vienatvės kamuojamą Mėnulį. Be perstojo ieškodamas šilumos, jis atranda tik tuštumą ir pamažu pradeda suprasti, kad jo amžinosios nakties pasaulis netekęs prasmės. Nuleidęs rankas Mėnulis panyra į apmąstymus it atsiskyrėlis vienuolis. Pasiekęs dugną, Mėnulis galiausiai supranta, kad be Saulės jo gyvenime trūksta ir šviesos, ir šilumos.

Act III: Sunrise“ (liet „Veiksmas III: Saulėtekis“)

Trečioje dalyje pasakojama apie Mėnulio odisėjišką kelionę į savo senuosius namus. Albumo kulminacija – audringas septynių minučių trukmės epilogas „Sunrise“ – sujungia visus protagonisto išgyvenimus į vieną ilgą išpažintinį monologą Saulei, kuris baigiasi ilgai ieškotos vidinės ramybės suradimu.