Rugpjūčio 21 d. – įžanga į „Ži rekomenduoja“ festivalį Vilniuje

Rugpjūčio 21 dieną „Ži rekomenduoja“ iniciatyva kviečia į festivalio paskelbimo šventę – vienos dienos prisistatymą „Lofto” terasoje Vilniuje, kur vyks „Ži rekomenduoja pre-fest’24“. Trečius metus vykstantis priešfestivalis tampa rugpjūčio mėnesio tradicija.

„Per trejų metų patirtį galėčiau teigti, kad išsigrynino mano „vizitinė kortelė“ – jungti labai skirtingus dalykus (žanrus) į vieno ar kelių vakarų renginius. Ir žmonėms tai patinka! Svarbiausia gerai suvaldyti line up’ą ir tada mažiau jauti skirtumus, daugiau – bendrą vakaro nuotaiką“, sako renginio organizatorė, iniciatyvos „Ži rekomenduoja“ autorė Živilė Jankutė-Pivoriūnė.

Besirenkančius vakaro svečius pasitiks Dalius Travinas, kuris pre-fest’e gros tik iš vinilų, supažindins publiką su synth pop, world, rai, afrosynth pasaulio muzikos garsais.

Gyvos muzikos sceną atidarys trio „Duck Saved Jones”, šis projektas yra muzikantų bendros patirties scenoje ir už jos ribų kulminacija.

Grupės sudėtis: Andrius Savčenko – klavišiniai, Artūrs Duckis – bosinė gitara, Dovydas Jonas Šulskis – būgnai.

Muzikoje susipina Lietuvos džiazo muzikos įtaka ir įvairių muzikos žanrų – modernaus džiazo, hiphopo, fusion ir elektronikos mišinys.

Antroji scenoje pasirodys Lazydolphin, tai Dominykos Kriščiūnaitės alter ego, tingusis delfinas, plaukiantis per kasdienybės vandenis ir bandantis rasti teisingą būdą būti čia. Dominyka dainuoja grupėse „Ministry of Echology”, „shishi”, „Homechestra”, o štai su savo solo projektu pasirodys tik 4-ąjį kartą viešai.

“Išgirsite pavargusio, nustebusio delfino dainas, padailintas lengva zombių apokalipsės paranoja, užglaistytas kukubanana vilties prieskoniu, keliamus klausimus ką mato Čiaka, kai žiūri į tolį? Kodėl prisiviriau tiek košės?, tingios ritmų mašinos, juokingi sintezatoriai ir grūvi bosas – trim minučių jogos – 1 2 3.”, – sako tingusis delfinas.

Vakarą vainikuos grupė „Arklio galia” – natų sąsiuvinių ir vokalo pamokų nepripažįstanti keisto roko grupė, plaukiojanti Lietuvos muzikos pasaulio vandentiekyje jau antrą dešimtmetį. Grupė savo veikloje nevengia triukšmingų saksofonų, visa griaunančių būgnų ritmų, didelių tekstų ir amžinybes besitęsiančių juokingų gitaros soliakų, priverčiančių aiktelėti net ir visko mačiusias melomanų ausis. Jei nesate girdėję „Arklio galios” gyvai – rekomenduojama tai patirti.

Kiekviename „Ži rekomenduoja” festivalyje ir priešfestivalyje AP GALERIJA pristato vieno menininko darbus, šį kartą susipažinsime su Tomo Tereko fotografijų ciklu FISHFETISH.

“Autorius pristato 2016 metais Londone sukurtą fotografijų seriją su žuvimis. Pats Terekas juokauja, kad šis nuotraukų ciklas atsirado iš tėvynės ilgesio – būtent jo vedinas menininkas nusipirko šprotų skardinę ir susimąstė, o kodėl šprotai guli? Gal galėtų ir stovėti?

Čia nėra jokio foto montažo ar photoshop‘o. Žuvis fotosesijoms menininkas pirkdavo netoliese esančiame turguje, tada kruopščiai jas dėliodavo į keisčiausias mizanscenas, sustatydavo kadrą, šviesas, o po to savo modelius valgydavo vakarienei arba jais pasidalindavo su kaimynų katinais.”

Pre-feste turėsite galimybę patyrinėti 30 nuotraukų iš ciklo ir pakalbinti patį autorių!

„Ži rekomenduoja” pre-fest’as gali būti puikus jūsų atradimų trečiadienis Vilniuje.

Renginys vyks Lofto terasoje, rugpjūčio 21 d., nuo 18 val.