Skulptoriaus Nerijaus Ermino personalinė paroda „Vox Dei“

Rugsėjo 5 d., 18 val. (AV17) galerijoje atidaroma skulptoriaus Nerijaus Ermino paroda „Vox Dei“.

Nerijus Erminas – konceptualiosios skulptūros kūrėjas, kurio darbams būdingas jautrus tikrovės perkeitimas į pasąmoninius išgyvenimus. Instaliacijų siužetai dažnai formuojami interpretuojant kultūrinį, politinį kontekstus, istoriją, religiją bei perteikiant asmeninę ir kolektyvinę patirtis. Jautriose kompozicijose menininkas nagrinėja kiekvienam aktualius bei atpažįstamus klausimus, daug dėmesio skirdamas emociniams išgyvenimams. Parodų erdvėse scenografiškai jungdamas savarankiškus objektus: skulptūras, instaliacijas, piešinius ir kitus kūrinius, Nerijus Erminas kuria siurrealią atmosferą ir įtraukia žiūrovą į nesibaigiantį prasminį žaidimą.

Personalinėje parodoje „Vox Dei“ (lot. Dievo balsas) Nerijus Erminas pristatys naujausius savo kūrinius – objektus ir skulptūrines instaliacijas, analizuojančias sakralumo ir pasaulietiškumo temas. Amžinos ir visuotinai aktualios temos, nuo seno aptariamos įvairiose srityse – religijose, filosofijos traktatuose, literatūroje ir t.t., šioje ekspozicijoje išreiškiamos per architektūrinius aspektus. Materialiomis priemonėmis kuriamas sakralumas, parodo žmogiškas pastangas dekoratyviai susikurti Dievo namus žemėje ir pajausti dvasinį pakylėjimą. Dangiškumas palyginamas su buitiškumu, kuris atsiskleidžiamas dekonstruotais kasdienybės atributais, perteikiančiais asociatyvias gyvenimo detales, leidžiančias justi pasitenkinimą žemėje. Menininko kuriamos instaliacijos vizualiai iliustruoja dieviškumo ir žemiškumo santykį, nuolatinį balansavimą tarp laikino būvio ir laukiamos amžinybės. Tačiau net ir asmeninėje, atsipalaidavimui skirtoje aplinkoje jautiesi nuolat stebimas kažko nematomo ir antgamtiško. Parodoje Nerijus Erminas kuria atmosferą, kurioje žiūrovas gali pasinerti į aktualumo neprarandančius filosofinius apmąstymus, juos patirdamas šiuolaikiniame kontekste.

Nerijus Erminas (g. 1976) – 1994–1998 m. studijavo skulptūrą Telšių aukštesniojoje taikomosios dailės mokykloje, 1999–2005 m. tęsė skulptūros bakalauro studijas Vilniaus dailės akademijoje, 2005–2007 m. įgijo skulptūros magistro laipsnį. Aktyviai dalyvauja grupinėse ir personalinėse parodose Lietuvoje ir užsienyje: Kinijoje, Vokietijoje, Italijoje, Danijoje, Olandijoje, Amerikoje ir kitur. 2012 m. šiuolaikinio meno mugėje „ArtVilnius“ komisijos apdovanotas už geriausią mugėje pristatytą skulptūrą. Nerijus Erminas ne kartą įvertintas Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos individualiomis valstybinėmis stipendijomis kultūros ir meno kūrėjams. Autoriaus darbų yra įsigiję privačios ir muziejų kolekcijos.

Nerijaus Ermino parodą „Vox Dei“ galima aplankyti iki spalio 12 d. (AV17) galerijoje, Totorių g. 5, Vilniuje.