„Loftas Fest“ 2024 – įspūdinga trijų dienų muzikinė šventė

Muzikos ir meno festivalis „Loftas Fest“ šiemet ir vėl sugrįžta į Vilnių – tris naktis vykstantis festivalis kvies į dešimtis muzikinių pasirodymų, meninius performansus, diskusijas ir šokius iki paryčių. Šiemet festivalis bendradarbiauja su „LRT OPUS“ ir kviečia į ypatingą radijo stoties gimtadienį, kurio šventė vyks būtent „Loftas Fest“ erdvėse.

„Žmonėms įprasta turėti mėgstamą, savo dvasia artimą vietą, kur jie dažniausiai eina pažymėti svarbiausių progų ir gerai atšvęsti. Mes irgi tokią vietą turime – menų fabriką „Loftas“, kur jau daug metų švenčiame savo gimtadienį. Mūsų draugystė su šia muzikine miesto erdve ir jos kuratoriais yra ilgametė, tvari ir nuoširdi. Esame bendraminčiai, bičiuliai, partneriai, kuriems kartu pavyksta padaryti daugiau. Net neabejoju, kad pavyks ir šiemet!“​​, ​–​ sako „LRT OPUS“ vadovė Evelina Kazakevičiūtė.

Festivalio organizatorius, „Lofto“ įkūrėjas Viktoras Diawara taip pat sako, kad ši draugystė – ilgametė, tačiau šis radijo stoties gimtadienis – ypatingas, todėl festivalio pagrindinė scena tampa „LRT OPUS“ scena.

„Loftas beveik nuo pat savo veiklos pradžios bendradarbiauja su „LRT OPUS“. Manau, kad pagal formatą, koncepciją ir vertybes esame labai panašūs – atstovaujame alternatyviai muzikos scenai. Jau eilę metų kartu dirbame prie tokių projektų kaip „LRT OPUS“ vasaros terasa, NOVUS grupių konkursas, festivalis „Europavox“ ir, žinoma, „Loftas fest“, per kurį „LRT OPUS“ jau ne vienerius metus švenčia savo gimtadienį. Šiais metais turime ypatingą progą, todėl programa bus su žinomais atlikėjais iš užsienio ir Lietuvos. Labai kviečiame visus kartu švęsti LRT OPUS gimtadienį“, – teigia Viktoras Diawara.

„LRT OPUS“ šiemet švenčia savo aštuoniolikto gimtadienio sukaktį, tad šventės tema tampa išleistuvės, kurios atspindės, kiek daug visko buvo nuveikta per šiuos radijo stoties gyvavimo metus.

„Kai Tau aštuoniolika, palieki mokyklą, o neretai – ir tėvų namus. Tik kas laukia prieš tai? Žinoma, kad geras vakarėlis! Pas partnerius festivalyje „Loftas fest“, „LRT OPUS“ scenoje „Lofto“ kieme, ruošiame ypatingą išleistuvių vakarėlį su įspūdinga trijų dienų muzikine bei pokalbių programa. Bet išleistuvių temą interpretuosime kur kas plačiau: būtinai apžvelgsime, kiek daug visko per 18 metų pavyko išleisti: kompaktinių plokštelių, projektų, laidų, jų vedėjų, talentų…“​​, ​–​ sako E. Kazakevičiūtė.

Išleistuvių vakarėlį užkurs daug ypatingų grupių ir atlikėjų: „LRT OPUS“ scenoje ketvirtadienį, rugsėjo 5 dieną, pasirodys visas būrys lietuvių – pusę Europos apkeliavusi eksperimentinio džiazo grupė „Kanalizacija“, daugiau nei penkiolika metų gyvuojanti regio ir dub grupė „Ministry of Echology“, bei neseniai vėl susibūrusi legendinė ska-punk grupė „Dr. Green“.

Penktadienį, rugsėjo 6 dieną, pasirodys viena žinomiausių hip-hop asmenybių iš JAV, septintojo dešimtmečio hiphopo kartos balsas Grandmaster Flash ir ukrainiečių duetas „5’nizza“ bei lietuviai „Freestarz“ bei „Despotin Fam“, o šeštadienį – Kristijonas Ribaitis, lietuvių roko grupė „Abudu“ bei melancholiškasis Gamka.

Ir tai – dar ne visi vardai. Programa pildysis, tad festivalyje lauks dar daugiau žinomų atlikėjų bei įvairiausių veiklų.

„Muzikinė šių metų programa – šiek tiek nostalgiška, bet turėtų patikti ir tiems, kurie augo su OPUS, ir tiems, kurie jį atranda tik dabar. Ko pasiklausyti gyvai, tikiuosi, ras net patys išrankiausi ir skirtingų žanrų mylėtojai: ketvirtadienis – kiek eklektiškas, ten išgirsite visko – nuo pankiško džiazo iki regio, penktadienį atiduosime duoklę hiphopui, urban muzikai, šeštadienį karaliaus rokas ir elektronika“, – sako E. Kazakevičiūtė.

„Loftas Fest“ rugsėjo 5-7 dienomis drebins menų fabriką „Loftas“ Vilniuje, tad lauks dešimtys atlikėjų ir trys dienos šokių, geros muzikos, meninių pasirodymų ir šėlsmo. Festivalis – nemokamas. Negalintiems atvykti gyvai – geros naujienos: gimtadienį „Loftas Fest“ švenčianti radijo stotis LRT OPUS gyvai transliuos dalį koncertų ir pokalbius su atlikėjais bei svečiais.

„Loftas Fest“ dalinai finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė ir Lietuvos kultūros taryba.