„Despotin FAM“ skelbia – „Geros naujienos“ ! Naujas albumas po 5 metų pertraukos

Viena žinomiausių repo grupių Lietuvoje „Despotin FAM“ šiandien savo muzikos gerbėjams pristato net penkerius metus lauktą jau ketvirtąjį solinį albumą „Geros naujienos“!

Šie metai žymi ne tik „Despotin FAM“ 15 metų kūrybinės veiklos jubiliejų, bet ir po penkerių metų pertraukos išleidžiamą naują albumą. „Šis albumas sukurtas per šiuos metus, turėjom laiko pergalvoti viską nuo pradžių iki galo. Jis puikiai atspindi dabartį ir dabartinius mus. Tradicijų nelaužom ir kas penkis metus pristatom naują albumą, nes galim sau tai leisti!“, – pasakoja grupės narys Vitalijus Puzyriov, scenoje visiems puikiai žinomas kaip Vaiperis.

Šį pavasarį grupė „Despotin FAM“ ištaigingai paminėjo savo jubiliejinius metus surengdami išskirtinį koncertą Energetikos ir technikos muziejuje, po kurio sekė vasaros pasirodymai Vilniuje, Palangoje, Klaipėdoje, Rumšiškėse bei Druskininkuose. „Aplankėm daug miestų. Sutikom daug klausytojų, žadėjome žadėjome ir prižadėjome“,- kalba Vaiperis.

Per savo muzikinę karjerą grupė į eterį išleido tokius hitais tapusius kūrinius kaip „Noriu rėkt“, „Narkotikai“, „Nemiriau“, „Toli-Gražu“ bei daugelį kitų, o pagaliau jų muzikos gerbėjus pasieks ir naujausi darbai, tarp kurių ir jau puikiai žinomas kūrinys „Greičio“! „Šis albumas pasakoja apie šias dienas ir šiuos metus, jis paveiktas visų tekančių pasaulio emocijų, kaip ir titulinis kūrinys „Geros naujienos“ – su dvigubu dugnu. Juk geros naujienos dažnai atsuka nugarą ir tampa blogomis, geros naujienos dažnai apsuka galvą ir tampa blogomis pasekmėmis. Geros momentinės naujienos baigiasi taip pat greitai kaip ir nesibaigiančių trendų galiojimas internete. Visas albumas tęsia gabalo „Greičio“ reflektavimą į aktualias temas, tačiau albume nemažai ir hip hop‘o žanrui būdingo žodžių žaismo ir pačio žaidimo prasmėmis“,- pasakoja grupės „Despotin FAM“ nariai.

Nors didžioji dalis naujausio albumo buvo įrašyta ir suprodiusuota Vilniuje, pačios albumo užuomazgos gimė dar 2023-ųjų metų vasarą, grupės kūrybinėje stovykloje Švenčionyse, būtent joje tapo aiški albumo kryptis, kurią galutinai suformavo kaitrūs 2024-ieji. „Manau, kad tiek seni, tiek nauji „Despotin FAM“ gerbėjai vertina grupės „nevyniojimą“ į vatą, gebėjimą užčiuopti abi nuotaikos puses, žvelgti į vidų bei išorę su vienodu dėmesingumu ir svarba“,- apie tai ko gali tikėtis grupės gerbėjai dalinasi Vaiperis.

„Geros naujienos“ serviruoja 13+1 kūrinius, kurio masteringą sutvirtino pats Jonas Drėma, prie albumo dirbo ir visa esminė komanda: Vaiperis, Liezhuvis, Shmekla, o taip pat ir tokie kviestiniai prodiuseriai kaip Free Finga, Kopcevas, Simas Okas x Spurga, Benny B x Jonas Drėma ir kiti. Rugsėjo 12 dieną šviežiausi „Despotin FAM“ kūriniai bus prieinami visose muzikos klausymosi platformose, dar po savaitės pasirodys ir fiziniai vinilo, CD ir netgi kasečių užsakymai bei svarbios žinios apie albumo pristatymo koncertą, kuris spalio mėnesį įvyks ir visiškai naujoje koncertinėje vietoje „Mello“, Vilniaus geležinkelio stotyje!