„Reeperbahn Festival“ Hamburge Lietuvą atstovavo elektroninės muzikos kūrėja ir atlikėja Monikaze

Viename didžiausių muzikos mainų festivalyje Europoje „Reeperbahn Festival“, kuris šiemet Hamburge vyko rugsėjo 18-21 d., ant scenos žengė ir atlikėja, elektroninės muzikos kūrėja iš Lietuvos Monikaze.

Devynioliktą kartą įvykęs „Reeperbahn Festival“, kurio šūkis šiemet buvo „Leiskime muzikai augti“, kvietė į daugiau nei 400 koncertų, kuriuose pasirodė atlikėjai iš 35 šalių. Renginio organizatoriai praneša, kad festivalyje apsilankė daugiau nei 45 tūkstančiai žmonių.

Lietuvos elektroninės muzikos atlikėja Monikaze buvo viena iš atlikėjų, pasirodžiusių festivalyje. Muzikantė pasirodė populiariame Hamburgo klube „25 Club“.

„Čia kaip pakilus lėktuvu virš vandenyno: esi toks higso bozonas pasiklydęs vandens stiklinėj. Kartais tai labai įkvepia, įplieskia vaikišką žvilgsnį į pasaulį, kuris vis dar toks stebinantis. Laikas festivalyje buvo būtent toks“, – kūrybiškai savo įspūdžius renginyje apibūdino Monikaze.

Atlikėja sako, kad keliaudama į „Reeperbahn Festival“ nesitikėjo nieko ypatingo, nes iš dalies pritaria taisyklei, kad didelių lūkesčių geriau neturėti, kad netektų nusivilti.

Vis dėlto pasirodymas buvo itin sėkmingas: Monikazės pasiklausyti susirinko delegatai iš užsienio festivalių, visame pasaulyje populiaraus JAV festivalio „SXSW“ atstovai, renginių organizatoriai iš kaimyninių šalių – Latvijos, Lenkijos, Ukrainos.

„Man ilgam įsimins sutikti Hamburgo miesto keistuoliai, naujai užmegstos draugystės ir koncertas, kurį, manau, sapnuosiu. Beje, tikrai atsiminsiu ir tą momentą, kai manęs neįleido į striptizo klubą“, – šmaikščiai atvirauja Monikaze.

Tiesa, po renginio „Reeperbahn Festival“ rėmais talpinama ne tik gausybė aktualiausių Europos atlikėjų muzikinių pasirodymų. Kaip ir kasmet, renginio metu vyko ir Europos muzikos eksporto organizacijas vienijančio tinklo EMEE ir Europos talentų mainų programos „ESNS Exchange“ posėdis, kuriame dalyvavo ir Lietuvos muzikos verslo asociacijos atstovai.

Festivalio metu lankytojų taip pat laukė ir gausi konferencijos programa bei kontaktų renginiai, kuriuose susirenka bei susipažįsta muzikos industrijos profesionalai iš viso pasaulio.

Kaip ir kasmet, Lietuvos atstovų dalyvavimą Reeperbahn festivalyje koordinavo Lietuvos muzikos verslo asociacija, kurios veiklas finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Eksporto skatinimas – viena iš kertinių Lietuvos muzikos verslo asociacijos veiklų, tad Lietuvos muzikos verslo asociacija su „Reeperbahn Festival“ bendradarbiauja jau nuo 2017 metų ir kasmet siunčia Lietuvos muzikos atstovus pasirodyti šiame festivalyje.