Noizroko grupė Plié išleido antrą studijinį albumą: „Mes žinome, ką mes darome“

Lietuvos alternatyviojoje scenoje jau gana ryškiai pasižymėjusi grupė „Plié“ išleido antrąjį studijinį albumą „We Know Exactly What We’re Doing“, kuriuo ragina nebijoti maištauti prieš visuomenės normas.

Grupės nariai sako, kad šio albumo kūrybinis procesas buvo intensyvi kelionė, kuria „Plié“ siekė sukurti garsą, perteikiantį tikrą emocijų spektrą – nuo pasitikėjimo savimi iki pažeidžiamumo.

„Eksperimentavome su triukšmingais gitarų rifais, perkusijomis ir netikėtais instrumentais, siekdami nepoliruoto, autentiško garso. Lyrika gimė iš asmeninių patirčių, atspindinčių siekį maištauti prieš normas, vidinę kovą su visuomenės lūkesčiais“, – pasakojo „Plié“.

„We Know Exactly What We’re Doing“ – asmeninis grupės pareiškimas, kūrybinis virsmas, simbolizuojantis ne tik muzikinį augimą, bet ir išsilaisvinimą nuo abejonių bei baimės.

 

„Per šį albumą galėjom išreikšti emocijas, kurios ilgą laiką buvo slopintos, ir tai buvo itin gera, gydanti patirtis. Šis albumas mums reiškia drąsą būtį pažeidžiamiem, stipriem ir tikraisiais savimi“, – dalijasi grupė.

Kūriniai savyje neša eksperimentinius garsus, stiprius gitaros rifus ir gilius tekstus, bendra atmosfera išlieka neapdorota ir aštri, o kiekvienas kūrinys perteikia unikalią emociją.

„We Know Exactly What We’re Doing“ yra manifestas, kuris skatina išsilaisvinti iš baimės klysti, ragina pasitikėti savimi, net jei kelias nėra aiškus. Šiuo albumu sakom: mes žinome, ką mes darome, ir jūs lygiai taip pat galite būti tikri savo sprendimais“, – sako „Plié“.

Prie albumo įrašų prisidėjo Justinas Ladyga ir Tomas Verbaitis, kuris taip pat darė albumo masteringą. Albumo suvedimą atliko Vilius Daumantas, vaizdo klipus ir vizualizacijas kiekvienam kūriniui darė Simonas Šimėnas ir Justas Gardžiulis, viršelio dizainerė – Ona Vėliūtė. Albumo leidybos procesus kuravo grupės vadybininkė  Marija Astromskaitė.

Albumo leidybą rėmė asociacija LATGA.

Be to, viename kūrinyje grupės gerbėjai taip pat galės išgirsti ir ypatingą muzikinį svečią – muzikos kompozitorių, kūrėją Domą Strupinską.

Nuo rugsėjo 26 d. albumą išgirsti galima visose muzikos klausymosi platformose.

Albumas Spotify: https://open.spotify.com/album/23pgGdNjWymGEDSXEkAdNJ?si=VzRXY5cPQXaScsfVkdZ6Og