Naujajame „Kablio“ sezone – tik didelių gabaritų naktys su scenos įžymybėmis

Spalio 4-ą naują sezoną pradėsiantis „Kablys + Club“ neslepia ambicingų planų. Griežtesnės šokių muzikos simboliu Vilniuje tapusi vieta per artimiausius devynis mėnesius lankytojams pasiūlys daugiau judesio didžiojoje salėje ir elitinius atlikėjus iš viso pasaulio.

,,Pastaruoju metu susidarė įspūdis, kad naktinio gyvenimo žvėreliai sostinėje pageidauja megarenginių, kuriuose visiems žinomas olimpinis šūkis virsta į daugiau, garsiau, stipriau. Šiais metais nusprendėme savotiškai pataikauti ir publikos įnorius tenkinti su kaupu”, – teigė „Kablys + Club“ programos vadovas Gytis Dubauskas.

Tesėti pažadus jo vadovaujama komanda pradės jau šį penktadienį – į didžiąją salę griš kietesnio techno šalininkės Rebekah ir Cassie Raptor. Pirmoji yra tikra scenos veteranė, scenoje besisukiojanti jau daugiau nei du dešimtmečius. Britė ne tik groja, prodiusuoja, rūpinasi įrašų leidyba, bet ir be užuolankų garsiai kalba apie seksualinį priekabiavimą muzikos industrijoje, nuolat atkreipdama dėmesį į šią piktžaizdę.

Antroji viešnia – vis garsiau bendruomenės gretose linksniuojama Cassie Raptor. Dar ankstyvoje jaunystėje įsimylėjusi industrinių garsų estetiką, šiandien ugninga atlikėja perkelia ją į savo setus ir kūrybą. Išmaišiusi visą pasaulį, ji garsėja tiek kaip itin techniška bekompromisio skambesio žinovė, tiek kaip originali vizualiųjų menų atstovė.

Spalio 18 d. į Vilnių po septyniolikos metų pertraukos sugrįš elektroninės muzikos ikona Ellen Alien. Įrašų kompanijos „BPitch Control” bosė yra kultinė figūra gimtajame Berlyne, kur ne vienerius metus turi didžiulę įtaką meno, mados ir, žinoma, muzikos, sluoksniuose. Techno vizionierės žavesys neblėsta visos tris dešimtmečius trunkančios karjeros metu, o išlikti aukštumoje ir nuolat puikuotis ant žurnalų viršelių jai padeda ne tik išvaizda, bet ir vienuolika albumų bei bene keturiasdešimt singlų.

Helovyno naktį šio mėnesio programą vainikuos beveik metus lauktas Mall Grab sugrįžimas. Auksarankis pernai sukėlė tokį ažiotažą, kad išankstiniai į pasimatymą su juo ištirpo likus kelioms valandoms iki renginio. Tąkart sausakimšoje „Kablio“ šokių aikštelėje šėlusi tūkstantinė minia pakėlė temperatūrą iki rekordinių aukštumų. Pakartoti tai gilų įspūdį palikusiems atlikėjams skirtos serijos „Unmistakably“ debiutiniame epizode žymiam australui padės artima bendražygė ir būsima žvaigžde jau dabar vadinama Effy.