Exoternal “ZigZoyd” (Isla to Isla, 2024)

Šešerius metus gyvavusi renginių serija ir muzikinė leidykla „Isla to Isla“ pristato savo paskutinįjį (8tąjį) leidinį – Exoternal – „ZigZoyd“ kasetę bei skaitmeną. Ilgai planuotas ir brandintas leidinys rugpjūčio 26-ąją pasaulį išvydo kasetės formatu.

Exoternal – „ZigZoyd“ – tai kaleidoskopinė elektroninė muzika, gan sunkiai „įstilistinama“ ir įtalpinama į rėmus. Tačiau, tam tikros garsinės kokybės ir motyvai yra akivaizdūs – tai idm ir tribal stilistikų samplaika. Dar plačiau žvelgiant ar klausant galima visą šį audio organizmą sutraukti iki techno ir bass muzikos. Bet kuriuo atveju – tai melomanams ir gurmanams skirtas leidinys. Ši kasetė puikiai papildo jau apkalbėtą „Isla to Isla“ leiblui skirtą terminą – „smalsotronika“. Tiek šokių aikštelės muzika, tiek ir namų klausymosi oazė, visada grojo pirmaisiais smuikais Islos repertuare.

Leidinys yra puikiai išdirbtas garso suvedimo ir masteringo prasme. Linas Krasauskas aka Jack Krass įdėjo visas savo ausylas pastangas garsą išdailinti bei atskleisti geriausias savybes. Tiek kasetėje, tiek skaitmenoje galima girdėti charakteringą bei sodrų skambesį. Vizualine estetika rūpinosi Aljoscha Sokolov – ilgametis „Isla to Isla“ šeimos narys, neformaliai vadinamas „vizualiuoju raumenimi“. Albumo dizainas ir spauda ne tik papildo muzikos charakterį, bet ir dar kartą nubrėžia išskirtinę „Isla to Isla“ leiblo estetinę liniją. Kasetės viršelį sudaro j-card+5 spalvotai spausdinta išklotinė, kurioje apstu skoningų vizualinių elementų bei atlikėjos Exoternal foto manipuliacijų.

Albumą įsigyti galite Isla to Isla bandcamp paskyroje arba tiesiai iš atlikėjos (Ieva Burneikytė):

islatoisla.bandcamp.com/album/zigzoyd